Τρίτη 27/7/2021

«Παρών» στις εκδηλώσεις για τα «Μιαούλεια 2021» ο Τζέφρι Πάιατ

Ο Αμερικανός πρέσβης κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη

Στην Ύδρα βρίσκεται ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2021».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Αμερικανός Πρέσβης κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Ναυάρχου της Ελληνικής Επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη.

Η παρουσία του στο νησί είναι πολύ σημαντική, γεγονός που επισήμανε και ο Δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, λέγοντας πως επιθυμία του Δήμου Ύδρας είναι να αναβιώσουν οι κοινοί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ της Ύδρας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

«Η ονοματοδοσία οδού του Νησιού μας με τα ονόματα των δύο Αμερικάνων Φιλελλήνων George Jarvis και William Washingthon που έδρασαν και στην Ύδρα το 1821 αποτελεί την πρώτη συμβολική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι εκδηλώσεις στο νησί του Σαρωνικού κορυφώνονται απόψε με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα, παρουσία της Α.Ε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ