Κυριακή 25/7/2021

Μαγιορκίνης κατά Σαρηγιάννη για τους «υπεραπλουστευτικούς υπολογιστικούς ακροβατισμούς»

Τρώγονται και μεταξύ τους...

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης με ανάρτησή του, στρέφεται εναντίον όσων λένε ό,τι τους κατέβει με αφορμή τη μετάλλαξη Δέλτα.

Και παρότι δεν ονοματίζει, φωτογραφίζει ξεκάθαρα τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος δήλωσε: «Με το πρωταρχικό στέλεχος ένα άτομο μπορούσε να επιμολύνει περίπου τρία άτομα ακόμη, με το βρετανικό ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα τέσσερα με πέντε και τώρα με μετάλλαξη Δέλτα ένας άνθρωπος μπορεί να κολλήσει έξι με επτά».

Ποια ήταν η αντίδραση του Γκίκα Μαγιορκίνη;

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Δέλτα υπό τις παρούσες συνθήκες δείχνει να έχει διεισδυτικό πλεονέκτημα (δική μου μετάφραση του fitness advantage) έναντι της Άλφα και οι προβλέψεις δείχνουν υψηλές πιθανότητες επικράτησης τους επόμενους μήνες. Το να μεταφράζουν όμως αυθαίρετα το διεισδυτικό πλεονέκτημα σε αύξηση βασικής μεταδοτικότητας (γνωστό ως R0) και μάλιστα να λένε ότι “κάθε μολυσμένος μεταδίδει σε 7” δεν προκύπτει από καμία μελέτη και είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογισθεί τι θα γινόταν αν ο Δέλτα προκαλούσε την αρχική επιδημία. Καλό είναι να μένουμε στα ακριβή συμπεράσματα των μελετών και να μην κάνουμε υπεραπλουστευτικούς υπολογιστικούς ακροβατισμούς….» έγραψε στο facebook.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ