Freedom pass: Πώς θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα – Τι περιλαμβάνει η λίστα «προνομίων» των εμβολιασμένων

Θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021

Must Read

Παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα προνόμια των εμβολιασμένων, που η κυβέρνηση βάφτισε «κίνητρα», ή «διευκολύνσεις», ή «ενθάρρυνση των εμβολιασμών».

Έρχεται η «κάρτα Ελευθερίας»

  • Με την πρώτη δόση στους νέους έως 25 ετών θα δοθεί προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ – freedom card ή αλλιώς κάρτα Ελευθερίας
  • έρχονται πρόσθετοι πόροι σε τουρισμό, πολιτισμό και μεταφορές
  • οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετοι στους κλειστούς χώρους
  • οι νέοι θα μπορούν με ένα εμβόλιο να ταξιδέψουν και να διασκεδάσουν

«Από σήμερα ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας», τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ήρθε επιτέλους η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μια κατηγορία πολιτών που δοκιμάστηκε με την αναστάτωση των σπουδών τους, την απομάκρυνση των φίλων τους, την απουσία ταξιδιών και διασκέδασης.

Η προπληρωμένη κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021 και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω εφαρμογής στο κινητό ή με βεβαίωση για όσους νέους δεν έχουν «έξυπνο» τηλέφωνο.

«Έχουμε σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού. Μπορούν οι νέοι να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν. Οι νέοι ταλαιπωρήθηκαν από αυτή την κατάσταση. Αυτό που κάνουμε είναι ένα μικρό ευχαριστώ με μία μικρή ανταμοιβή, για αυτό που θα κάνατε έτσι και αλλιώς», δήλωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκέρτσος: «Μόνο οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς»

Την κυβερνητική παρουσίαση των μέτρων ενθάρρυνσης του εμβολιασμού προλόγισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

«Καθώς η ύφεση της πανδημίας δίνει μια επίπλαστη αίσθηση ασφάλειας και εφησυχασμού, είναι σημαντικό να πούμε ότι η μάχη με τον κορoνοϊό δεν έχει λήξει και ότι ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες», είπε ο κ. Σκέρτσος.

Εισαγωγικά, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι: «καθώς η επιχείρηση Ελευθερία για τον εμβολιασμό του πληθυσμού εξελίσσεται ομαλά, έχουμε πλέον ξεπεράσει τους 8 εκατ. εμβολιασμούς, που σημαίνει ότι περισσότεροι από 4,7 εκατ. πολίτες έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και σχεδόν 3,6 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

Πιερρακάκης:«150 ευρώ με προπληρωμένη κάρτα στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση του»

Έτοιμη πριν το 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να είναι η freedom card ή αλλιώς κάρτα Ελευθερίας ή κάρτα νέων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «μπορούν να την αποκτήσουν όσοι γεννήθηκαν από το 1996 έως το 2003, είναι αξίας 150 ευρώ. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουρισμό και πολιτισμό (σε περιλαμβάνει προεπιλεγμένες κατηγορίες). Μπορεί κανείς να μπει στον gov.gr -όταν όλα θα είναι έτοιμα-, θα κάνει την αίτησή του, και μέσα σε μία ημέρα θα τού δοθεί άμεσα».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πιερρακάκης, «οι νέοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα για την αγορά εισιτηρίων για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία αλλά και για την είσοδό τους σε χώρους πολιτισμού, σε συναυλίες, κινηματογράφους και θέατρα». 

Θεοχάρης: «Ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν»

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι «η freedom card είναι μία κάρτα για τους νέους, που θα τούς παρέχει προνομιακές διευκολύνσεις με την προϋπόθεση ότι θα έχουν εμβολιαστεί».

«Αυτή είναι η απόδειξη ότι και το υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει στην ενθάρρυνση του εμβολιασμού, καθώς με την κάρτα νέων τα ταξίδια και η διαμονή σε τουριστικά καταλύματα απλοποιούνται» τόνισε με νόημα ο κ. Θεοχάρης, και πρόσθεσε ότι «η κάρτα των νέων αποτελεί πρόσκληση επιστροφής στην κανονικότητα».

Μενδώνη για τους νέους – «Πιέστηκαν, καταπιέστηκαν και επιβραβεύονται»

«Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης συνδράμει καθοριστικά σε δυο πράγματα. Το πρώτο, γίνεται σαφές πως ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατότητα για επιστροφή στην κανονικότητα. Ο εμβολιασμός, ο οποίος επεκτείνεται, είναι αυτός που θα μας δώσει το τείχος ανοσίας και εμείς θα είμαστε απόλυτα υγιείς», είπε η υπουργός Πολιτισμού.

Στη συνέχεια, η κ. Μενδώνη πρόσθεσε πως: «Είναι λογικό οι νέοι να πιέστηκαν και να καταπιέστηκαν, αλλά ήταν αναγκαστικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός έρχεται να επιβραβεύσει όσους εμβολιάστηκαν και όσους πρόκειται να εμβολιαστούν καθώς με τον εμβολιασμό κερδίζουμε την ελευθερία μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This