Κυριακή 1/8/2021

Ανακοινώθηκε η διαδικασία του κατ’ οίκον εμβολιασμού – «Αναβαθμίστηκε» η μετάλλαξη Δέλτα!

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, ξεκινάνε οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον. Θα γίνονται με το Johnson & Johnson από ιδιώτες γιατρούς και τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί και η σχετική ρύθμιση. Ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν για τον πολίτη ακόμη και αν επιλέξει να επισκεφτεί ο ίδιος τον γιατρό.

Αναφερόμενος στην πορεία του εμβολιασμού έδωσε τα στοιχεία ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών έχουν εμβολιστεί κατά 70% και άνω των 65 κατά 74%, συμπεριλαμβανομένων και των κλεισμένων ραντεβού.

Η δε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Θεοδωρίδου, ανέφερε ότι το τείχος ανοσίας πρέπει να φτάσει το 80% και επανέλαβε την αγωνία των υγειονομικών αρχών για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα. Η οποία μάλιστα «αναβαθμίστηκε» και από μετάλλαξη υπό παρακολούθηση έχει μετατραπεί σε μετάλλαξη ιδιαίτερης ανησυχίας.

Έχει επεκταθεί σε πάνω από 92 χώρες και προβλέπεται ότι θα αποτελεί το επικρατούν στέλεχος μέχρι τέλος του καλοκαιριού. Η διασπορά θα αφορά ανεμβολίαστους, ανοσοκατεσταλμένους και τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως ανέφερε, με δυο δόσεις η κάλυψη 96% με το εμβόλιο της Pfizer και 92% με AstraZeneca και ανάλογα ποσοστά θα έχουν τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson αντίστοιχα. Όμως η προστασία με μία μόνο δόση δεν ξεπερνά μόλις το 30%.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ