Δευτέρα 26/7/2021

Η προπαγάνδα συνεχίζεται – Ωμή παραδοχή Θεμιστοκλέους: «Μοναδικό ζητούμενο να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν»!

Ποια εμβόλια θα κάνουν άτομα που είναι μόνιμα κλινήρεις

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης βρίσκεται αυτή τη στιγμή, μόνο το πώς θα πεισθούν όλοι οι πολίτες -ακόμα και εκείνοι που δεν θέλουν- να κάνουν το εμβόλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιστρατεύσει διάφορες μεθόδους, ακόμα και την εξαγορά των νέων μέσω της προπληρωμένης κάρτας αξίας 150 ευρώ, προκειμένου να οδηγήσει τους πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα.

Όλα στον βωμό του εμβολιασμού…

Για αυτόν τον στόχο της κυβέρνησης, ώστε να αυξηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού εξειδίκευσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Το μοναδικό ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, ζητώντας να μην υπάρχει εφησυχασμός λόγω καλοκαιριού.

Τόνισε ότι από εδώ και πέρα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια καθώς το ενδιαφέρον έχει μειωθεί και εκεί πρέπει να επικεντρώσουν όλες οι προσπάθειες. Εκτίμησε ωστόσο ότι είναι εφικτός ο στόχος του εμβολιασμού του 70% των πολιτών έως το τέλος του καλοκαιριού.

«Δεν είμαστε μακριά από το 50% στο τέλος Ιουνίου. Ο στόχος είναι κοντά όπως τον έχουμε υπολογίσει γιατί αν εξαιρέσουμε την AstraZeneca στα υπόλοιπα εμβόλια είμαστε στο ταβάνι εκεί που θα έπρεπε να ήμασταν. Από εδώ και πέρα φαίνεται ότι θα χρειαστεί μια περισσότερη προσπάθεια και επιχειρησιακά έτσι ώστε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ο στόχος του 70% είναι εφικτός δεδομένο ότι θα έχουμε τη συμμετοχή των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να διαθέσιμα εμβόλια να είναι περισσότερο από τα κλεισμένα ραντεβού.

Πότε ξεκινούν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτες γιατρούς και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματά τους για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Εξήγησε ότι το επιχειρησιακό κομμάτι των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό από ιδιώτες γιατρούς ενώ το δημόσιο θα καλύψει τις απομακρυσμένες περιοχές.

Οι ιδιώτες γιατροί που θα αμείβονται με 20 ευρώ ενώ με ένα μικρότερο αντίτιμο θα μπορούν να εμβολιάζουν και στα ιατρεία τους προκειμένου να μην χάνονται δόσεις από το φιαλίδιο του εμβολίου.

Οι εμβολιασμοί σε αυτή τη φάση θα γίνονται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και δικαιούχοι είναι άτομα που είναι μόνιμα κλινήρεις, έχουν σοβαρά προβλήματα κινητικά ή ψυχικές νόσου όπως αλτσχάιμερ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ