Ενστάσεις από τον Γιώργο Τσούκαλη για το τι απέγινε ο τρίτος πίνακας 

«Ο τρίτος πίνακας καταστράφηκε πράγματι ή βρίσκεται σε άλλα χέρια στο εξωτερικό;»

Must Read

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτήρισε την ανάκτηση των δύο εμβληματικών έργων τέχνης και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον τότε διοικητή της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας Δήμο Κούζηλο για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει πεισθεί από τον ισχυρισμό του δράστη ότι δεν είχε συνεργούς και ότι τα έκανε όλα μόνος του τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου 2012:

«Είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα, γιατί δύο σημαντικά έργα επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο. Βέβαια, έχω κάποιες ενστάσεις και ρωτάω ρητορικά: Ο τρίτος πίνακας καταστράφηκε πράγματι ή βρίσκεται σε άλλα χέρια στο εξωτερικό; Επίσης, ακούγεται ότι ο 49χρονος έδρασε μόνος του, όπως δήλωσε και ο ίδιος στην κατάθεσή του. Το ρεπορτάζ έλεγε τότε -αν θυμάμαι καλά, το επιβεβαίωνε και ο φύλακας- ότι υπήρχαν δύο συνεργοί. Τρίτη ένσταση: Εχει την τεχνογνωσία ο συγκεκριμένος άνθρωπος να σταματήσει τον συναγερμό της πινακοθήκης; Είναι ερωτήματα εύλογα για κάθε νοήμονα άνθρωπο και πιστεύω ότι η προανάκριση και η κύρια ανάκριση θα αναδείξουν αν υπάρχει κάτι διαφορετικό» δήλωσε στην «Espresso» ο κ. Τσούκαλης, που φέτος έκλεισε 30 χρόνια στον αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας, κατά τη διάρκεια των οποίων επέστρεψε στο κράτος 16.537

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This