Κυριακή 25/7/2021

Σκαρμούτσος: «Μεταφέρουν και πάλι τις ευθύνες στην εστίαση»

Μετά τον Λευτέρη Λαζάρου, που χαρακτήρισε τραγικό τον διαχωρισμό των καταστημάτων σε αμιγείς και μεικτούς χώρους, ο επίσης γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για ακόμη μία φορά ρίχνει ευθύνες στην εστίαση.

«Κατανοώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο στη φαρέτρα της για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά για ακόμα μία φορά οι άνθρωποι της εστίασης, που έχει πληγεί πολύ, πρέπει να αναλάβουν βαριές ευθύνες» δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή.

Υπενθυμίζεται ότι στους αμιγείς χώρους θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ στους μεικτούς θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, όσοι έχουν νοσήσει και οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι όμως θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ εντός 48 ωρών.

Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις

Ο κ. Σκαρμούτσος τόνισε ότι ο διαχωρισμός αφορά τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Για τον ίδιο είναι θετικό ότι θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι, τόνισε όμως πως πρέπει να διευκρινιστούν αρκετά σημεία ακόμη, ώστε να είναι πιο ομαλή η λειτουργία τους, όπως ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται ο έλεγχος για το αν οι πελάτες είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Οπως είπε, έχουν μπερδευτεί και οι πολίτες με τις εξαγγελίες και δεν ξέρουν ακόμη τι θα ισχύσει, οπότε πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Ο σεφ υποστηρίζει ότι για να γίνονται οι έλεγχοι, θα πρέπει να προσληφθεί περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο ένα δυο άτομα. Παράλληλα, μίλησε και για τον προβληματισμό που επικρατεί στους ιδιοκτήτες καταστημάτων σχετικά με τα παράπονα που θα δέχονται από δυσαρεστημένους πελάτες. «Οταν δυσαρεστούνται οι πελάτες, επηρεάζουν τον καταστηματάρχη και όχι την κυβέρνηση» σχολίασε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ