Παρασκευή 30/7/2021

Λαζάρου για τις κυβερνητικές… εμπνεύσεις: «Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες… Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν»

«Πρέπει να αποφασίσουμε τι μαγαζιά θέλουμε. Θέλουμε μαγαζιά του 2021 με πολιτισμό ή θέλουμε μαγαζιά του 1800;»

Ξεκάθαρη θέση κατά της κυβερνητικής έμπνευσης να φορτώσει όλο το βάρος στους επιχειρηματίες της εστίασης, πήρε ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με αφορμή τις αναμενόμενες ανακοινώσεις για τα… covid-free μαγαζιά.

Σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει  κυβέρνηση, οι πλήρως εμβολιασμένοι (και όσοι έχουν νοσήσει  πριν τουλάχιστον έξι μήνες) θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στους κλειστούς χώρους (σε πρώτη φάση) των μαγαζιών, με υπεύθυνους για τον έλεγχο να είναι οι καταστηματάρχες.

Ο κ.Λαζάρου επεσήμανε το προφανές, ότι δηλαδή δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και πως δεν είναι δική του δουλειά ο έλεγχος: «Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί. Τα μαγαζιά δεν μπορούν να ξανακλείνουν».

Και συνέχισε αναφερόμενος σε «κοινωνικά φρονήματα», γιατί εκεί έχει καταντήσει την κοινωνία η κυβέρνηση: «Στην Ελλάδα τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα. Αντί να δημιουργήσουμε μηχανήματα καθαρισμού αέρα και να νιώσουν ασφαλείς όλοι, εμείς ζητάμε ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν. Πρέπει να αποφασίσουμε τι μαγαζιά θέλουμε. Θέλουμε μαγαζιά του 2021 με πολιτισμό ή θέλουμε μαγαζιά του 1800;»

Αφού επεσήμανε ότι «πρέπει να πείσουμε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί», σχολίασε για το freedom pass των 150 ευρώ που ανακοινώθηκε: «Θα πέσουμε σε ένα παζάρι».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ