Εθνική Πινακοθήκη: Πραγματογνωμοσύνη για την γνησιότητα και εκτίμηση των έργων που εκλάπησαν

Τι θα ζητήσει ο Ανακριτής

Must Read

Έτοιμος να ζητήσει τεχνική πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθεί η γνησιότητα των δύο πινάκων που εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη, είναι ο 6ος Τακτικός Ανακριτής που χειρίζεται την δικογραφία σε βάρος του 49χρονου ελαιοχρωματιστή με το ψευδώνυμο Artfreak, που είναι κατηγορούμενος για την κλοπή.

Διαβάστε ακόμα: Στη φυλακή ο Artfreak που «σούφρωσε» τους πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη

Οι αρμόδιοι της Εθνικής Πινακοθήκης θα κληθούν να επιβεβαιώσουν την κυριότητα των πινάκων, ώστε μετά από αίτημα των κύριων κατόχων για απόδοσή τους, να κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο η επιστροφή τους στον χώρο από τον οποίο εκλάπησαν.

Ο Ανακριτής θα ζητήσει ακόμα να γίνει και εκτίμηση των έργων, η αποτίμηση των οποίων θα επηρεάσει την ποινική μεταχείριση του δράστη, εφόσον πιστοποιηθεί ότι η αξία τους υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ όπως ορίζει ο νόμος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This