Tι έπαθε η Βιολέτ; Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Είχε κάποια απρόσμενη συνάντηση;

Must Read

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας, η οποία είχε εξαφανιστεί πριν από μία εβδομάδα από το Ελαφονήσι, καθώς βρέθηκε νεκρή σε μια χαράδρα, με την υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της να εξελίσσεται σε θρίλερ. Η αυλαία στην αναζήτηση της Βιολέτ Γκιγκανό έπεσε με τον πιο τραγικό τρόπο χθες το μεσημέρι, όταν το σώμα της εντοπίστηκε τσακισμένο σε γκρεμό, 5 χιλιόμετρα από το παραδεισένιο Ελαφονήσι που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Χανίων.

  • Από την
    Εύα Παπαδάτου

Τα ίχνη της νοσοκόμας – εξερευνήτριας που παραθέριζε στην Κρήτη χάθηκαν στις 24 Ιουνίου και από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία. Το αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει για τις μετακινήσεις της είχε εντοπιστεί παρατημένο στην παραλία του Κριού και μέσα σε αυτό βρέθηκε μία συσκευή GPS, ενώ στο πορτμπαγκάζ υπήρχε μία βαλίτσα. Στο σημείο της αναζήτησης και συγκεκριμένα στο Κεδρόδασος εντοπίστηκε από λουομένους ένα smart watch με στρας, που πιθανότατα ανήκε στην 29χρονη, η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δωμάτιο που είχε κλείσει στην Παλαιόχωρα για την επόμενη μέρα.

Mε drones και ελικόπτερα

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της άρχισαν άμεσα σε στεριά και θάλασσα, με τη συμμετοχή ομάδας αστυνομικών της ΕΚΑΜ με drones, της Πυροσβεστικής, σκάφους του Λιμενικού από την Παλαιόχωρα, τεσσάρων ομάδων εθελοντών με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, καθώς και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά, γύρω στις 4 χθες το απόγευμα άντρες της Ασφάλειας Χανίων εντόπισαν νεκρή την άτυχη 29χρονη και ειδοποίησαν την ΕΜΑΚ που ανέλαβε να προσεγγίσει το απόκρημνο σημείο για την ανάσυρσή της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Aρχών, η Βιολέτ Γκιγκανό έπεσε στη χαράδρα κατά την επιστροφή της στην Κουντούρα (ένα χωριό κοντά στην Παλαιόχωρα), αφού είχε ήδη διασχίσει το μονοπάτι Ε4 από την περιοχή του Κριού έως το Κεδρόδασος. Oμως η επιστροφή της στάθηκε μοιραία για τη ζωή της!

Εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Πάντως, οι αστυνομικοί δεν αρκούνται στην εκδοχή του δυστυχήματος και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό να είχε η 29χρονη απρόσμενη συνάντηση με κάποιο άτομο το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με την πτώση της στη χαράδρα! Η νεκροτομή και η αυτοψία στο σημείο θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια θανάτου της τουρίστριας, ενώ θα αποκαλυφθεί αν ο θάνατός της ήταν ακαριαίος ή υπέκυψε αργότερα λόγω του σοβαρού τραυματισμού. Αν συνέβη το δεύτερο, δεν αποκλείεται η Γαλλίδα να βίωσε εφιαλτικές στιγμές ακόμα και για 24ωρα, ώσπου τελικά αβοήθητη να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός της, η αδικοχαμένη κοπέλα ήταν πνεύμα ανήσυχο και αναζητούσε την περιπέτεια. Συνήθιζε να ταξιδεύει μόνη της σε διάφορες χώρες και να εξερευνά τους τόπους που επισκεπτόταν κάνοντας πεζοπορία που αγαπούσε. Πέρυσι το καλοκαίρι, μάλιστα, είχε ταξιδέψει στην Ιταλία γυρίζοντάς τη σχεδόν ολόκληρη και για φέτος είχε επιλέξει την Κρήτη, όπου έμελλε να κάνει το τελευταίο της ταξίδι.

Το τελευταίο στίγμα της είχε εντοπιστεί την προηγούμενη Πέμπτη 24 Ιουνίου, όταν κοινοποίησε σε ομάδα στα social media μια φωτογραφία που έβγαλε στη διαδρομή της, γράφοντας σε ποιο σημείο βρισκόταν και ότι περπατούσε επί τρεις ώρες. Επίσης, αντάλλαξε με τη μητέρα της μηνύματα, στα οποία έδειχνε τη χαρά της που ήταν στα Χανιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This