Φωτιές παντού: Ενίσχυση δυνάμεων σε Κιλελέρ, Αχαΐα, Καστοριά και Αρκαδία (video)

Ο καύσωνας σταδιακά υποχωρεί, αλλά οι πυρκαγιές συνεχίζουν να «επελαύνουν»

Must Read

Σε εξέλιξη παραμένουν έως και αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασικές, κυρίως, εκτάσεις σε Λάρισα, Αχαΐα, Καστοριά και Αρκαδία, με την Πυροσβεστική να ενισχύει τις δυνάμεις της σε όλα τα μέτωπα, ρίχνοντας στη μάχη και ποικίλα εναέρια μέσα.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην περιοχή Καλό Νερό του Δήμου Κιλελέρ, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε αγροτική περιοχή μεταξύ Καλού Νερού και Σκοτούσας στα Φάρσαλα. Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να ξεκίνησε από σιτοκαλαμιές και να επεκτάθηκε, στη συνέχεια, και σε χαμηλή βλάστηση που βρίσκεται στην περιοχή.

Επί τόπου επιχείρησαν 8 υδροφόρες της Πυροσβεστικής από Λάρια και Μαγνησία με 8 βοηθητικά οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ στο σημείο επιχειρούν, πλέον, 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, με τη φωτιά να μαίνεται στο όρος Καραντάου, καθώς, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η μάχη της κατάσβεσης παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, με τις φλόγες να έχουν κάψει δενδρώδεις καλλιέργειες, αθέριστα δημητριακά και μελίσσια.

  • Δείτε πλάνα από τη φωτιά στο Καλό Νερό:

Πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις σε Αχαΐα και Καστοριά

Φωτιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στο χωριό Κάτω Μαυρίκι Αχαΐας, με τις δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο να αποτελούνται, κατόπιν ενίσχυσής τους, από 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική και για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσιος στο Νεστόριο της Καστοριάς, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, να έχουν ενισχυθεί από νωρίς το απόγευμα και αυτή την ώρα να επιχειρούν συνολικά 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

  • Δείτε Canadair σε δράση:

Μάχη με τις φλόγες και στην Αρκαδία, υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λαμία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και στα Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που καίει δασική έκταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων και βελτιώνεται η κατάσταση, ενώ η φωτιά βρίσκεται σε δασική έκταση και σε κάποιες αγροτικές εκτάσεις, όπου εκεί κοντά δεν υπάρχουν σπίτια.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος «είμαστε σε επιφυλακή, αλλά δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Κυπαρίσσια», με το Δήμο να συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης με υδροφόρο όχημα, μηχάνημα έργου και πυροσβεστικά οχήματα τύπου 4×4.

Υπό έλεγχο, τέλος, τέθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Καμηλόβρυση Λαμίας, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του ΠΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This