Επιστρέφει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία, με αραιές νεφώσεις – Τα δύο πρόσωπα του Ιουνίου

Must Read

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες, αναμένονται κατά διαστήματα σε μεγάλο μέρος της χώρας για σημερα, Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 29, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 18 έως 34, στη Θεσσαλία από 20 έως 35, στην Ήπειρο από 16 έως 32, στη Στερεά Ελλάδα από 19 έως 34, στην Πελοπόννησο από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες από 21 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 34 και στην Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τα δύο πρόσωπα του Ιουνίου

Πολύ κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυμάνθηκε η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο του 2021 σύμφωνα με τις καταγραφές 52 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι τιμές όπως προκύπτουν από την ισοστάθμιση των αρκετά ψυχρών ημερών το πρώτο μισό του μήνα και τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες μετά τις 18 Ιουνίου.

Στη Μακεδονία και την Κρήτη η μέση μέγιστη θερμοκρασία υπολογίστηκε ακριβώς ίση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα οι αντίστοιχες τιμές ήταν ελαφρώς υψηλότερες, μικρότερες όμως από 1°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα νησιά του Αιγαίου καταγράψαμε μικρή αρνητική απόκλιση -0.1ºC.

Το επόμενο σχήμα δείχνει την πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας τον Ιούνιο του 2021 στο κέντρο της Αθήνας (κόκκινη καμπύλη) και τις μέσες τιμές της μέγιστης θερμοκρασίας στον ίδιο σταθμό (Γκάζι) την περίοδο 2010-2019. Καθένας από τους αριθμούς στην περιφέρεια του κύκλου αντιστοιχεί στις ημέρες του μήνα και οι ακτίνες αντιστοιχούν σε θερμοκρασίες από 0°C έως 40°C με βήμα 10°C.

Το πρώτο μισό του μήνα μεταξύ 1 και 17 Ιουνίου η μέγιστη θερμοκρασία ήταν καθημερινά χαμηλότερη από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, ενώ μεταξύ 23 και 30 Ιουνίου η θερμοκρασία ήταν συνεχώς πολύ πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019. Παρόμοια κατανομή των ημερήσιων θερμοκρασιών καταγράψαμε και στους υπόλοιπους 51 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This