Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν κάποιος έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί, έχει αποφασίσει να ζήσει με περιορισμούς»

Must Read

Στην οικονομική στήριξη της κυβέρνησης προς τους πολίτες τον τελευταίο ένα χρονο, αλλά και στου ανεμβολίαστους έκανε αναφορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα, σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αν κάποιος αποφασίσει να μην κάνει το εμβόλιο, τότε ο ίδιος αποφασίζει να ζήσει με περιορισμούς.

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία, η κυβέρνηση είχε την ηθική ευθύνη να βρει τρόπο να δώσει χρήματα να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτή η ηθική υποχρέωση του κράτους αίρεται με την παροχή των εμβολίων στους πολίτες. Από τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και άρα να πάψουν κινδυνεύουν, έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές. Τα λεφτά που δώσαμε ήταν 41 δισ. ευρώ και το σύνολο του ΑΕΠ πέρυσι ήταν 165 δισ. ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος προέταξε την ατομική ευθύνη των πολιτών επισημαίνοντας ότι αν υπάρξει νέο κύμα πανδημίας και ανθρώπινες ζωές θα χαθούν και το σύστημα υγείας θα πιεστεί και τοπικά lockdown θα αναγκαστούμε να κάνουμε και ζημιά στην οικονομία θα πάθουμε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown, απάντησε ότι εφόσον ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και δεν κινδυνεύει, «δεν μπορούμε και δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να τους περιορίζουμε» υπογραμμίζοντας ότι «για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν χρειαστεί, θα τους περιορίσουμε». Μάλιστα, εξήγησε πως αν κάποιος αποφασίσει να μην κάνει το εμβόλιο, τότε ο ίδιος αποφασίζει να ζήσει με περιορισμούς.

«Όσο κάποιος κινδυνεύει λιγότερο, απολαμβάνει μεγαλύτερων ελευθεριών»

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ τόσο για τις μετακινήσεις όσο και για την ψυχαγωγία, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι όσο κάποιος κινδυνεύει λιγότερο, απολαμβάνει μεγαλύτερων ελευθεριών. «Όσο κάποιος κινδυνεύει περισσότερο, πρέπει να τον προστατεύουμε εξαιτίας των λανθασμένων του επιλογών» τόνισε.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μέτρα για τα νησιά να επεκταθούν και στις χερσαίες μετακινήσεις, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο και για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, σημειώνοντας πως θεωρεί αδιανόητο να μπαίνει ανεμβολίαστος καθηγητής στην τάξη, ενώ συμπλήρωσε ότι και οι σερβιτόροι θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This