Το εορταστικό τριήμερο στην Κόνιτσα για τον Άγιο Παϊσιο

Εκεί όπου πέρασε τα παιδικά, νεανικά και πρώτα μοναστηριακά του χρόνια ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος της Ορθοδοξίας!

Must Read

Στις 10 Ιουλίου ξεκινάει το καθιερωμένο εορταστικό τριήμερο για τον Άγιο Παΐσιο, στην γραφική Κόνιτσα, εκεί όπου πέρασε τα παιδικά, νεανικά και πρώτα μοναστηριακά του χρόνια ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος της Ορθοδοξίας!

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 10-7 με ξενάγηση στο πατρικό του σπίτι (9.00 – 18.30) από εντεταλμένους κληρικούς, για όλους τους προσκυνητές που θα καταφθάσουν εκεί. Συνεχίζονται με πεζοπορία και Παράκληση στο ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας (18.30 – 20.00), όπου του εμφανίστηκε ο ίδιος ο Χριστός!

Το πρωί της Κυριακής 11-7, οι προσκυνητές θα περάσουν το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της χαράδρας του Αώου και θα μεταβούν με τα πόδια ως την Ιερά Μονή Στομίου, μια απόσταση 5 μόλις χιλιομέτρων, όπου μόνασε και την αναμόρφωσε ο Άγιος Παΐσιος! Εκεί θα παρακολουθήσουν τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία (7.30 – 10.30) στον νέο Ι. Ναό του Αγίου Παΐσίου, θα Κοινωνήσουν όσοι έχουν Εξομολογηθεί και θα ξεναγηθούν κατόπιν στο Μοναστήρι ακούγοντας και βλέποντας όλες τις γωνιές και το κελί του Γέροντα!

Το απόγευμα (19.00 – 20.30) ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Παΐσίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Οσίου Παΐσίου 20.30 – 21.00 από τον Ναό προς την πατρική του οικία του Γέροντα στην Κόνιτσα!

Την Δευτέρα 12 Ιουλίου, ανήμερα της Εορτής του Αγίου, θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού και μικρή Δεξίωση στη Δημαρχείο 10.30 – 11.00, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων για την μέτρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This