Σάββατο 24/7/2021

Το εορταστικό τριήμερο στην Κόνιτσα για τον Άγιο Παϊσιο

Εκεί όπου πέρασε τα παιδικά, νεανικά και πρώτα μοναστηριακά του χρόνια ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος της Ορθοδοξίας!

Στις 10 Ιουλίου ξεκινάει το καθιερωμένο εορταστικό τριήμερο για τον Άγιο Παΐσιο, στην γραφική Κόνιτσα, εκεί όπου πέρασε τα παιδικά, νεανικά και πρώτα μοναστηριακά του χρόνια ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος της Ορθοδοξίας!

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 10-7 με ξενάγηση στο πατρικό του σπίτι (9.00 – 18.30) από εντεταλμένους κληρικούς, για όλους τους προσκυνητές που θα καταφθάσουν εκεί. Συνεχίζονται με πεζοπορία και Παράκληση στο ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας (18.30 – 20.00), όπου του εμφανίστηκε ο ίδιος ο Χριστός!

Το πρωί της Κυριακής 11-7, οι προσκυνητές θα περάσουν το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της χαράδρας του Αώου και θα μεταβούν με τα πόδια ως την Ιερά Μονή Στομίου, μια απόσταση 5 μόλις χιλιομέτρων, όπου μόνασε και την αναμόρφωσε ο Άγιος Παΐσιος! Εκεί θα παρακολουθήσουν τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία (7.30 – 10.30) στον νέο Ι. Ναό του Αγίου Παΐσίου, θα Κοινωνήσουν όσοι έχουν Εξομολογηθεί και θα ξεναγηθούν κατόπιν στο Μοναστήρι ακούγοντας και βλέποντας όλες τις γωνιές και το κελί του Γέροντα!

Το απόγευμα (19.00 – 20.30) ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Παΐσίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Οσίου Παΐσίου 20.30 – 21.00 από τον Ναό προς την πατρική του οικία του Γέροντα στην Κόνιτσα!

Την Δευτέρα 12 Ιουλίου, ανήμερα της Εορτής του Αγίου, θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού και μικρή Δεξίωση στη Δημαρχείο 10.30 – 11.00, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων για την μέτρων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ