Παρασκευή 6/8/2021

Ατέλειωτες ουρές και ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες – Απίστευτη εικόνα στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης (video)

Ποια είναι τα απαραίτητα πιστοποιητικά που χρειάζονται όσοι ταξιδεύουν - Αυστηροί έλεγχοι

Το καλοκαίρι έχει μπει ήδη για τα καλά, και ο κόσμος σπεύδει για να ξεκουραστεί. Τα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας ωστόσο, έχουν αναγκάσει τους ταξιδιώτες να κρατούν μαζί με τις αποσκευές τους και ένα σωρό χαρτιά.

Επίσης, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά και rapid test.

Απίστευτη ταλαιπωρία στα μεγάλα λιμάνια

Από νωρίς το πρωί, τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και της Θεσσαλονίκης σημειώνονται ατελείωτες ουρές από ταξιδιώτες που φεύγουν στα νησιά.

Οι ταξιδιώτες εκτός από τις αποσκευές τους, κρατούν στα χέρια τους και τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

peiraias1

Είναι ενδεικτικό ότι η ουρά στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνούσε τα 100 μέτρα, με πάρα πολύ κόσμο που περίμενε υπομονετικά για να ταξιδέψει.

Οι λιμενικοί έδιναν οδηγίες στους ταξιδιώτες να κρατάνε τα πιστοποιητικά, ή το κινητό με τα πιστοποιητικά ανά χείρας, και ζητούσαν τήρηση αποστάσεων, κάτι που δεν είναι και εύκολο με τόσο κόσμο και φυσικά χρήση μάσκας.

Ταλαιπωρία και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ήταν η ουρά και στη Θεσσαλονίκη. Στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας, ο πρώτος έλεγχος γινόταν στις πύλες έξω από το λιμάνι, ενώ ο δεύτερος έλεγχος γινόταν πριν οι ταξιδιώτες επιβιβαστούν.

Στη Θεσσαλονίκη οι ουρές αφορούν τα νέα δρομολόγια Σκόπελο, Σκιάθο, Αλόννησο που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες ήταν νέοι.

Αυτά είναι τα πιστοποιητικά που χρειάζονται όσοι ταξιδεύουν: 

Για τους ενήλικες απαιτούνται:

  1. πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
  2. αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
  3. αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες

Για ανήλικους 12-17 ετών:

  1. οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test
  • οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα – Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών

Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ