Πανελλαδικές 2021: Αυτοί είναι οι «πρώτοι των πρώτων»!

Η Κρήτη έκλεψε την παράσταση με... συρροή αριστούχων!

Must Read

Τέλος στην αγωνία για περισσότερους από 100.000 υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων μπήκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. της χώρας και έγιναν γνωστοί οι «πρώτοι των πρώτων»! Πλέον σειρά παίρνει η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού δελτίου.

Η αύξηση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να είναι κατακόρυφη, κυρίως στις περιζήτητες σχολές, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων και τις αντίστοιχες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές πανελλαδικές, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ. Άνοδος των βάσεων αναμένεται στις νομικές, ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές. Οι ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα 18.000 μόρια και πάνω, ενώ άνοδος αναμένεται και στη Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, στην Κρήτη έχει στηθεί τρικούβερτο γλέντι, αφού ήταν αρκετοί οι μαθητές που αρίστευσαν και έχουν την τιμή να αποτελούν τους πρώτους των πρώτων! Με πολύ κόπο και πρόγραμμα, τα αδέλφια Μιχάλης και Μαρία Μπαλτζάκη από το Λύκειο Επισκοπής Ηρακλείου σάρωσαν στις πανελλήνιες!

Τα αδέλφια Μιχάλης και Μαρία Μπαλτζάκη

Ο Μιχάλης ασχολείται από μικρός με την Πληροφορική και έχει πάρει μέρος και σε διαγωνισμούς, επομένως βάζει πλώρη για το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο. Η Μαρία θέλει να δώσει ακόμα αθλήματα και σκέφτεται να γίνει αστυνομικός, δεν έχει αποκλείσει όμως το ενδεχόμενο της Νομικής. «Ήταν μια δύσκολη και αρκετά πιεστική η φετινή χρονιά. Η πανδημία επηρέασε την ψυχολογία μας», σχολιάζει.

Δίδυμο αριστούχων

Το δεύτερο… δίδυμο(ι) αριστούχων είναι ο Γιώργος και ο Γιάννης Ντουντουνάκης από το 2ο Λύκειο Χανίων. Ο Γιάννης ονειρεύεται μια θέση στη Νομική Αθηνών και με 19.343 μόρια μάλλον την έχει κατακτήσει, ενώ ο Γιώργος με 18.367 μόρια θέλει να περάσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το δίδυμο(ι) αριστούχων Γιώργος και ο Γιάννης Ντουντουνάκης

Μία θέση σε πανεπιστήμιο της Αθήνας ονειρεύεται και η Ηλιάννα Μαλανδράκη από το ίδιο σχολείο, η οποία συγκέντρωσε 18.882 μόρια. Θέλει να σπουδάσει Νομική, γιατί θεωρεί πως είναι ένα επάγγελμα που αντανακλά την προσωπικότητά της.

Η Ηλιάννα Μαλανδράκη

Αλλά και στα Τρίκαλα ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος, αφού ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Στέφανος Ζησόπουλος έπιασε 18.928 μόρια και βάζει πλώρη για Πληροφορική ή Διοικητική Επιστήμη. «Μελετούσα συστηματικά τρεις ώρες καθημερινά, είχα τον ελεύθερο χρόνο μου, έπαιζα παιχνίδια και είχα ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα», αποκάλυψε.

Πραγματοποίησε το όνειρό του

Πολύ υψηλή βαθμολογία εξασφάλισε και ο Κωνσταντίνος Παθέκας, μαθητής του ΓΕΛ Οιχαλίας. Κατάφερε να συγκεντρώσει 19.349 μόρια, ανοίγοντας τον δρόμο για σπουδές στην Ιατρική, που είναι το όνειρό του.

Τα 19.035 μόρια έπιασε η μαθήτρια του ΕΠΑ.Λ. Ελασσόνας Αρετή Καραμήτσιου, η οποία θα δει το όνειρό της να πραγματοποιείται, αφού θα καταφέρει να περάσει στην Ιατρική και να γίνει παιδίατρος. «Το συστηματικό διάβασμα και η επιμονή ήταν βασική προϋπόθεση για να καταφέρω να πιάσω τον στόχο αυτό», είπε συμπληρώνοντας πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξε δύσκολο, λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This