Τρίτη 3/8/2021

Άδωνις Γεωργιάδης: «Στο εξής τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

Μόνο τους ανεμβολίαστους θα αφορούν από εδώ και στο εξής τα όποια περιοριστικά μέτρα τεθούν σε ισχύ από την κυβέρνηση, γεγονός που έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει περιορισμούς σε άνθρωπο που δεν κινδυνεύει να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα, εξήγησε πως μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση προ δύο εβδομάδων, για τους αμιγείς και μεικτούς χώρους εμβολιασμένων σε εστίαση και διασκέδαση«Όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση ήμασταν στα 500 κρούσματα στη μέρα και τώρα οδεύουμε προς τα 3.000, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα» τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός υπογράμμισε ότι στις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την παρουσία στους χώρους αυτούς των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν νοσήσει. Ακόμη, συμπλήρωσεμ πως αύριο θα παρουσιαστεί στην πλατφόρμα gov.gr η εφαρμογή που θα κατεβάζουν δωρεάν στο κινητό οι επιχειρηματίες προκειμένου να «σκανάρουν» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν βαρύτατες κυρώσεις για όσους πολίτες προσκομίσουν πλαστά πιστοποιητικά, καθώς τα ελεγκτικά κλιμάκια θα έχουν πιο εξειδικευμένα συστήματα και θα μπορούν να τα εντοπίσουν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ