Τρίτη 27/7/2021

Δημήτρης Καρακώστας: «Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο» (video)

Στους γονείς του, που έχασε από κορωνοϊό, μόλις δύο μήνες πριν δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις, έκανε αναφορά σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Δημήτρης Καρακώστας, από την Ναύπακτο, εξηγώντας ότι ο τρόπος με τον οποίο τον μεγάλωσαν του έδωσε την δύναμη να συνεχίσει μετά τον χαμό τους και τελικά να αριστεύσει, συγκεντρώνοντας 18.685 μόρια.

«Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν, γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο, να κάνω αυτό που ήθελαν κι αυτοί, να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Όταν συμβαίνουν μερικά πράγματα στη ζωή που είναι θλιβερά αλλά δεν μπορείς να κάνεις γι’ αυτά, το μόνο που απομένει είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς από εδώ και πέρα. Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό» λέει ο Δημήτρης.

«Στηρίξαμε ο ένας τον άλλον»

Στην συνέχεια, εξήγησε ότι μετά τον χαμό των γονιών του εγκατέλειψε για ένα διάστημα τελείως το διάβασμα, όμως μετά είδε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Πριν φύγουν από τη ζωή οι γονείς του τον βοηθούσαν στη μελέτη, όμως αφού τους έχασε αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές του μόνος του, γιατί αν δεν διάβαζε και δεν πετύχαινε τον στόχο του η κατάσταση θα εξελισσόταν ακόμα χειρότερα. Στη δύσκολή αυτή περίοδο είχε και τη στήριξη των τριών αδελφών του, που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. «Στηρίξαμε ο ένας τον άλλον» τόνισε.

Ο νεαρός αποκάλυψε ότι το όνειρό του τώρα είναι να σπουδάσει στην Ιατρική Πάτρας, για να είναι κοντά στην πόλη του αλλά και στα αδέλφια του που επίσης σπουδάζουν εκεί. Η Ιατρική ειναι μια σχολή που ήθελε από παλιά, ωστόσο ο χαμός των δικών του ενίσχυσε την αποφασιστικότητά του να τη διαλέξει, αφού ως αντικείμενο σπουδών σχετίζεται με τον κορωνοϊό, την πανδημία, και τον τρόπο που έφυγαν.

«Όποια δυσκολία και απώλεια κι αν ζήσαμε το τελευταίο διάστημα πρέπει να προσπαθήσουμε την ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας παρά τον πόνο και τη λύπη» τόνισε ο Δημήτρης, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο.

Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε την Ναύπακτο

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον χαμό του ζευγαριού. Ο Κώστας Καρακώστας, ηλικίας 56 ετών, ήταν πρώην αντιδήμαρχος και η Νικολίτσα Μούρτου, ηλικίας 51 ετών, ήταν καθηγήτρια στην περιοχή. Νοσηλεύτηκαν και οι δύο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν.

Ο θάνατός τους άφησε ένα τεράστιο κενό στην πόλη, ενώ πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ