Κυριακή 1/8/2021

«Επίδειξη» πίστης με πιστοποιητικό εμβολιασμού εξετάζει η Εκκλησία μαζί με υποχρεωτικό εμβολιασμό ιερέων!

Όσοι δεν θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα είναι πιστοί δηλαδή;

Συνέρχεται από αύριο Τρίτη 13 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ένα από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση είναι και ο εμβολιασμός.

Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των Ιερέων θα απασχολήσει ιδιαίτερα την ΔΙΣ, στην οποία θα υπάρξει και ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα οι οποίοι θα βρεθούν στην Σύνοδο, για να εντείνουν τις κυβερνητικές πιέσεις στην Εκκλησία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στο τραπέζι αναμένεται να πέσει ακόμα και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από την πλευρά των πιστών για να εισέρχονται στους ναούς! Διχασμός και διαχωρισμός δηλαδή και από την πλευρά της Εκκλησίας…

Κάτι τέτοιο φυσικά είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και παρότι υπάρχουν πολλές φωνές ιεραρχών που στηρίζουν και θα ήθελαν να επιβληθεί αυτό το μέτρο, ο προβληματισμός είναι έντονος για το πώς θα δουν οι πιστοί μια ακόμη υποταγή της Εκκλησίας στις κυβερνητικές εντολές.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ΔΙΣ θα αποστείλει εγκύκλιο που θα καλεί κληρικούς και πιστούς να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αφήνοντας στην άκρη τους φόβους τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ