Προνόμια και στα ΜΜΜ: Εκπτώσεις στους εμβολιασμένους κατόχους καρτών απεριόριστων διαδρομών εξετάζει η κυβέρνηση

Ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Must Read

Για διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ έκανε λόγο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, σχολιάζοντας ότι «πρέπει να πείσουμε τους διστακτικούς να εμβολιαστούν».

«Στην Κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε την πειθώ και να δίνουμε κίνητρα. Εγώ αυτή τη σχολή υπηρετώ και θεωρώ ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο με λογικά επιχειρήματα και ορθό λόγο να πείθεις κάποιον», είπε ο κ. Καραμανλής στην ΕΡΤ και προανήγγειλε ότι σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν κάποιες διευκολύνσεις για τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών. «Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο – και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας – στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν». Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που συζητά το Υπουργείο με τον ΟΑΣΑ, εκτιμώντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα.

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμό για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς άλλωστε στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο Μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This