Εκπρόσωπος ΔΙΣ: «Όλοι μάσκες μέσα στην εκκλησία – Κληρικοί και ψάλτες με τεστ, είναι η καλύτερη λύση»

Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας κατά του διαχωρισμού των πολιτών που θέλει η κυβέρνηση - Τι είπε για τους Μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.

Must Read

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι χώρος ενότητας και όχι διαχωρισμού, με αφορμή τα όσα κυκλοφόρησαν χθες για είσοδο μόνο των εμβολιασμένων πιστών στους ναούς.

«Ο χώρος της εκκλησίας είναι χώρος ενότητας, δεν είναι χώρος χωρισμού. Μέχρι τώρα υπήρχε η εξής πρακτική, οι πιστοί φορούσαν όλοι μάσκες μέσα στην εκκλησία και οι κληρικοί και ψάλτες έκαναν τεστ, αυτό νομίζω είναι η καλύτερη λύση για την συνέχεια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιους ανθρώπους», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ιερέων. Ο κ. Αθηηναγόρας ωστόσο, ξεκαθαρίζει: «Πιστεύω ότι η ενημέρωση που θα μας γίνει θα μας δώσει όλες τις δυνατότητες να αποφασίσουμε κάποια πράγματα. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, είναι ένας από του μητροπολίτες που έχουν μιλήσει κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών για αυτό το θέμα. Θα πρέπει να έχουμε αυτή την σαφή ενημέρωση για να ξέρουμε που θα καταλήξουμε και πώς. Ένας τρόπος είναι η επικοινωνία με τους πιστούς, μέχρι τώρα αυτό γινόταν».

Για να προσθέσει: «Η θέση της εκκλησίας είναι ρωτάμε τον γιατρό μας και ανάλογα με αυτό που θα μας πει προχωρούμε με υπευθυνότητα προς τον εμβολιασμό. Γιατί εκεί είναι η αγωνία όλων, αν υπάρχουν συνέπειες μετά τον εμβολιασμό. Κάθε περίπτωση ιερέων κρίνεται από τον μητροπολίτη τους, δεν επεμβαίνει η Ιερά Σύνοδος σε αυτό. Υπάρχει διαφορετική διαβάθμιση στο γιατί δε θέλω το εμβόλιο. Φτάνουμε από το ένα άκρο στο άλλο, βγαίνουν κάποιοι και λένε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα κοινωνήσουν».

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» και πως «πολιτεία και εκκλησία πρέπει να βρεθούν σε μια ευθεία γραμμή», ώστε με την ενημέρωση να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ερωτώμενος για την κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, ο κ. Αθηναγόρας είπε: «Αναρρώνουν ο Σεβασμιώτατος Άρτης και ο Κηφισίας που είχαν εγκαύματα πρώτου βαθμού στην αριστερή πλευρά του προσώπου τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά και θα είναι παρόντες στην σημερινή συνεδρίαση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This