Σάββατο 24/7/2021

Στην προβλήτα οι έλεγχοι από το Λιμενικό στα λιμάνια – Καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις (video)

«Θα είναι εξονυχιστικοί οι έλεγχοι», είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Πρώτη μέρα εφαρμογής των ελέγχων των απαραίτητων αποδεικτικών επιβίβασης στα πλοία από το Λιμενικό σήμερα και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και της Ραφήνας επικράτησε κομφούζιο, με μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πλοίων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού επανέλαβε ότι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στα λιμάνια μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του δρομολογίου τους, κάλεσε τον κόσμο να έχει μαζί του όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο κ.Πλακιωτάκης είπε ότι από σήμερα οι έλεγχοι δεν γίνονται στον καταπέλτη από το πλήρωμα του πλοίου, αλλά στον προβλήτα από το Λιμενικό. «Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η τήρηση της δημόσιας υγείας. Θα είναι εξονυχιστικοί οι έλεγχοι», επεσήμανε ο Υπουργός, ο οποίος έκανε έκκληση για εμβολιασμό: «Πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα αλλά πρέπει και να εμβολιαστούμε».

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και τη «λάσπη» που εκτοξεύει συνεχώς η Τουρκία, ο Υπουργός Ναυτιλίας σχολίασε: «Τα στελέχη του λιμενικού επιχειρούν με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Το 2020 διαχειριστήκαμε πάνω από 800 περιστατικά, χωρίς να υπάρξει απώλεια σε ανθρώπινη ζωή».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ