Ύψωσε το λάβαρο του διχασμού ο καθηγητής Γραβάνης

Όταν οι επιστήμονες ξεφεύγουν από το ρόλο τους και καταφεύγουν σε κατηγορίες και απειλές, χάνουν κάθε αξιοπιστία.

Must Read

Ξεχνώντας (ή επιμελώς ξεχνώντας) άπαντες ότι μιλάμε για υγιείς ανθρώπους (οι περισσότεροι εκ των οποίων τηρούν τα μέτρα προστασίας και κάνουν συστηματικά τεστ) και όχι για… λεπρούς, η προπαγανδιστική επίθεση κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση.

Στο άρμα του καθεστώτος που έχει μόνο στόχο το διχασμό της κοινωνίας και όχι την προστασία της, βρίσκεται και ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης, ο οποίος με ανάρτησή του κατηγορεί όσους δεν έχουν εμβολιαστεί… για τα πάντα. Μόνο για σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς δεν μίλησε.

Δυστυχία, οικονομική δυσπραγία, απώλειες δουλειών, χρεοκοπία, οσμή αρρώστιας και θανάτου. Αυτά είναι όσα καταλογίζει ο καθηγητής (σ.σ. πόσο… επιστημονικός είναι αυτός ο λόγος άραγε; Και μετά απορούν γιατί ο κόσμος τους απαξιώνει), ο οποίος αντί να μιλήσει με επιστημονικά δεδομένα και να προσπαθήσει να πείσει όσους έχουν αμφιβολίες, επιλέγει τις ύβρεις, την επίθεση και τον εκβιασμό.

Η ανάρτησή του:

«Όταν σε 2-3 βδομάδες τα κρούσματα θα ξεπερνούν ίσως και κατά πολύ τις 6.000-7.000 ημερησίως και σε 4-6 βδομάδες οι κλινικές COVID-19 και οι ΜΕΘ θα αρχίσουν να γεμίζουν, οι τουρίστες θα ελαττώνονται τάχιστα (η Γερμανία ετοιμάζει οδηγία …), η οικονομία θα φρενάρει (ποιος άραγε θα έχει όρεξη για ψώνια και διασκέδαση). Οι ανεμβολιαστοι θα οδηγούν την χώρα σε κλείσιμο (έστω τοπικά), πάλι σε απώλειες δουλειών, σε χρεοκοπίες. Αυτή τη φορά δίχως σημαντική οικονομική στήριξη από την πολιτεία. Την κοινωνία την διχάζουν αυτοί που θα συμβάλουν σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή οι ανεμβολιαστοι και οι εμφανείς και αφανείς υποστηρικτές τους. Σε αυτούς (πολίτες, πολιτικούς, επιστήμονες) θα οφείλεται η δυστυχία αυτή, σε αυτούς θα σταλεί ο λογαριασμός της οικονομικής δυσπραγίας, της οσμής αρρώστιας και θανάτου. Καθαρές κουβέντες, όχι πολιτικά ορθές ανευθυνότητες. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα έχει κάνει το καθήκον της, ως όφειλε και θα ζητά εξηγήσεις. Η πολιτεία επίσης θα πρέπει με θάρρος και υπευθυνότητα να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, σώματα ασφάλειας όπως έκανε στη ΕΜΑΚ, επαγγελματίες εστίασης, οδηγοί ταξί λεωφορείων, επαγγελματίες κοσμητικης/αισθητικής/άθλησης). Και επιτέλους, οι ακαδημαϊκοί επιστημονικοί φορείς να ζητήσουν από τους ‘επιστήμονες’ και τους επιστημονιζοντες εμπόρους της δυστυχίας να τεκμηριώσουν τις επικίνδυνες για την δημόσια υγεία απόψεις τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This