Τετάρτη 4/8/2021

«Οι μετανάστες δεν κινδυνεύουν από τον ιό γιατί είναι νέοι και παιδιά», έλεγε ο Νίκος Σύψας έναν χρόνο πριν (video)

Όλα καταγράφονται

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Νίκος Σύψας είχε αναφερθεί σε ένα θέμα που κανείς δεν αγγίζει, παρότι είναι εξόχως σημαντικό. Τότε λοιπόν, ο καθηγητής είπε την εξής… φοβερή ατάκα: «Οι μετανάστες δεν κινδυνεύουν από τον ιό γιατί είναι νέοι και παιδιά»!

Μια κατηγορία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που διαμένει στη χώρα μας και δεν τηρεί κανένα μέτρο προστασίας (όχι πάντα με δική τους ευθύνη αφού δεν τους έχει δοθεί καθόλου υγειονομικό υλικό), σύμφωνα με τον κ. Σύψα δεν κινδυνεύει (σ.σ. κατά το ‘ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την έξαρση των κρουσμάτων’ του Χάρη Θεοχάρη).

Και παρότι έχουν περάσει σχεδόν 12 μήνες από τη δήλωση αυτή και έχουν εμφανιστεί μεταλλάξεις, με τελευταία τη Δέλτα, η ουσία είναι ότι για το θέμα των ανεξέλεγκτων μεταναστών, αλλά των  Ρομά, υπάρχει «ομερτά» από όλους τους υπεύθυνους.

Σήμερα πάντως, θυμίζουμε ότι ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 15-17, ενώ στο «στόχαστρο» έχει μπει και η ηλικιακή ομάδα 12-15. Γιατί προφανώς όσα παιδιά δεν είναι από την κοινότητα των μεταναστών, κινδυνεύουν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ