Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σάμο – Εκκενώνονται ξενοδοχεία! (video)

Tο θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 συμμετέχει και σε αυτή την επιχείρηση

Must Read

Ανεξέλεγκτη, ως φαίνεται, είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες της Σάμου, παρά τις προσπάθειες ισχυρών δύναμεων της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο. 

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος του νησιού, Γεώργιος Στάντζος, οι τοπικές αρχές προχωρούν στην προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή. Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Αρίων» και το ξενοδοχείο «Kalidon», από τα οποία απομακρύνονται συνολικά 210 άτομα (168 από το πρώτο και 42 από το δεύτερο).

  • Δείτε πλάνα από το σημείο:

Σύμφωνα, εξάλλου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 ελικόπτερα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το θηριώδες ρωσικό Beriev-200, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς

Όπως δήλωσε στο samosvoice.gr ο διοικητής της ΠΥ, Γεώργιος Μιαούλης, η φωτιά «είναι ανεξέλεγκτη για την ώρα», ενώ ο συντονιστής των επιχειρήσεων στη Σάμο, Ιωάννης Σταμούλης, διευκρίνισε ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση, καθώς οι εστίες της πυρκαγιάς είναι διάσπαρτες».

«Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές μας μαζί με τα εναέρια μέσα δίνουν μεγάλη μάχη με το πύρινο μέτωπο στους Βουρλιώτες. Όλες οι δομές υγείας είναι σε ετοιμότητα. Ευχή μας είναι να κερδίσουν τη μέρα και να περιορίσουν τη φωτιά», ανέφερε σε ανάρτησή του ο διοικητής του τοπικού Νοσοκομείου, Νίκος Στεφανής.

*Πηγή φωτό / video: facebook.com/24samos

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This