Τετάρτη 4/8/2021

Πυρκαγιά στη Σάμο: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, προειδοποίηση για περιορισμούς στη χρήση πόσιμου νερού

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου προέβη στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο των :πληττόμενων περιοχών του νησιού

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, άρχισαν να παρατηρούνται σε περιοχές του Καρλοβάσου και του Μαραθοκάμπου, καθώς έπεφτε η νύχτα στη Σάμο, με τη φωτιά να έχει πλησιάσει στους Μυτιληνιούς.

Η κατάσταση, δυστυχώς, εξακολουθεί να παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, με τις ελπίδες, πλέον, να στρέφονται στο πρώτο φως της ημέρας, οπότε και θα ξαναπετάξουν τα εναέρια μέσα. Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε περιορισμούς στην κυκλοφορία στη Σάμο, με έμφαση το παραλιακό μέτωπο, λόγω των έκτακτων συνθηκών στο νησί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στο οδικό δίκτυο των περιοχών Βουρλιώτες, Μυτιληνιοί, Άγιος Φανούριος, Κοκκάρι και στην Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου. «Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλειά τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών», αναφέρει η αστυνομία.

Στο νησί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Προκειμένου, εξάλλου, να συντονίσουν καλύτερα το έργο της κατάσβεσης φθάνουν στη Σάμο με ελικόπτερο Super Puma ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης. Τις επόμενες ώρες, επίσης, αναμένεται να ενισχυθούν οι -ήδη ισχυρές- επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες, ενώ σε γενική επιφυλακή τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων της χώρας.

Να σημειωθεί πως, με σχετική ανακοίνωσή του, εξαιτίας του γεγονότος ότι η φωτιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ο δήμος Ανατολικής Σάμου παρακάλεσε για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου, καθώς και στη πόλη της Σάμου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ