Πυρκαγιά στη Σάμο: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, προειδοποίηση για περιορισμούς στη χρήση πόσιμου νερού

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου προέβη στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο των :πληττόμενων περιοχών του νησιού

Must Read

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, άρχισαν να παρατηρούνται σε περιοχές του Καρλοβάσου και του Μαραθοκάμπου, καθώς έπεφτε η νύχτα στη Σάμο, με τη φωτιά να έχει πλησιάσει στους Μυτιληνιούς.

Η κατάσταση, δυστυχώς, εξακολουθεί να παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, με τις ελπίδες, πλέον, να στρέφονται στο πρώτο φως της ημέρας, οπότε και θα ξαναπετάξουν τα εναέρια μέσα. Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε περιορισμούς στην κυκλοφορία στη Σάμο, με έμφαση το παραλιακό μέτωπο, λόγω των έκτακτων συνθηκών στο νησί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στο οδικό δίκτυο των περιοχών Βουρλιώτες, Μυτιληνιοί, Άγιος Φανούριος, Κοκκάρι και στην Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου. «Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλειά τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών», αναφέρει η αστυνομία.

Στο νησί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Προκειμένου, εξάλλου, να συντονίσουν καλύτερα το έργο της κατάσβεσης φθάνουν στη Σάμο με ελικόπτερο Super Puma ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης. Τις επόμενες ώρες, επίσης, αναμένεται να ενισχυθούν οι -ήδη ισχυρές- επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες, ενώ σε γενική επιφυλακή τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων της χώρας.

Να σημειωθεί πως, με σχετική ανακοίνωσή του, εξαιτίας του γεγονότος ότι η φωτιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ο δήμος Ανατολικής Σάμου παρακάλεσε για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου, καθώς και στη πόλη της Σάμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This