Πυρκαγιά στη Σάμο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – SMS της Πολιτικής Προστασίας για πλήρη ετοιμότητα των κατοίκων

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά γίνονται προληπτικές εκκενώσεις λόγω του πυκνού καπνού που καθιστά αποπνικτική την ατμόσφαιρα

Must Read

Όλο και δυσκολότερη φαντάζει η κατάσταση στη Σάμο όσο περνάει η ώρα, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του οικισμού Βουρλιώτες εξακολουθεί να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτη σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων, αποτεφρώνοντας μεγάλη δασική έκταση.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, οι κάτοικοι και επισκέπτες των οικισμών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιοί και Μαυρατζαίοι, έλαβαν δίγλωσσο προειδοποιητικό SMS από τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να είναι σε εγρήγορση όλο το βράδυ, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα βορειοανατολικά του νησιού.

Νωρίτερα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του νησιού, Γιώργου Στάντζου, σκέφτονται σοβαρά να ζητήσουν να κηρυχτεί η Σάμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Θα εισηγηθούμε ως δήμος και περιφέρεια να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε από το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προληπτικά εκκενώθηκαν και τρείς κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος, ενώ, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρέθηκε στη Σάμο, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν, όπως αναμενόταν, με τη δύση του ηλίου και πλέον στη μάχη για τη φωτιά βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται και εθελοντές πυροσβέστες των κλιμακίων του νησιού, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο ξενοδοχεία τα οποία φιλοξενούσαν συνολικά 210 άτομα, ενώ, παρά το γεγονός ότι μέσα στην ημέρα υπήρξαν πληροφορίες ότι εκκενώνεται και το παραθαλάσσιο χωριό Κοκκάρι, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο, για την ώρα τουλάχιστον, δεν ισχύει. «Θα είναι μια δύσκολη νύχτα. Η φωτιά είναι σε πολλά μέτωπα. Δεν έχει εκκενωθεί το Κοκκάρι. Είναι ένας τουριστικός προορισμός τεράστιος με αρκετούς τουρίστες αυτή την στιγμή. Δεν κινδυνεύει άμεσα κανείς. Εκκενώθηκαν προληπτικά μόνο δύο ξενοδοχεία», είπε σχετικά.

Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε από τον οικισμό Βουρλιώτες, πήρε γρήγορα διαστάσεις, παρά την έγκαιρη επέμβαση ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, το δύσβατο της περιοχής όπου ξέσπασε η πυρκαγιά υπήρξε από μόνο του αρκετό για να καταστήσει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

  • Δείτε ρεπορτάζ και πλάνα από το σημείο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This