Τρίτη 3/8/2021

Στοχοποίηση και επικήρυξη αστυνομικών από αντεξουσιαστές στην Θεσσαλονίκη!

Με μια μακροσκελή ανάρτηση σε ιστοσελίδα που προκαλεί σοκ και ανατριχίλα, αντεξουσιαστές στην Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε δημόσια επικήρυξη 21 αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.

Στο συγκεκριμένο κείμενο αναφέρονται αναλυτικά τα ονόματα των αστυνομικών με τις διευθύνσεις τους.  Οι 21 αστυνομικοί που βρέθηκαν στο στόχαστρο είναι μέλη συνδικαλιστικών ενώσεων.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι αντεξουσιαστές αναφέρουν ότι: «λίγους μήνες πριν, παρακρατικοί δημοσιογραφικοί κύκλοι που εργάζονται για τα συμφέροντα της αστυνομίας δημοσίευσαν μια λίστα που στοχοποιούσε 21 αγωνιστές και αγωνίστριες, ως υπόπτους για συμμετοχή σε επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους. Μια κίνηση που θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα συντρόφων και συντροφισσών. Κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει ανεκτό. Είναι η δική μας σειρά να απαντήσουμε στην νομιμοποίηση των αντιδραστικών εργαλείων του σκοτεινού παρακρατούς, μεταφέροντας την ευθύνη εκεί που της αναλογεί».

Στην ιδία ανακοίνωση επισημαίνουν ότι: «από σήμερα προχωρούμε στην δημόσια επικήρυξη 21 ένστολων μιασμάτων που είναι ύποπτοι για βασανισμούς και κακοποιήσεις, βιασμούς και συγκαλύψεις περιστατικών έμφυλης βίας, διασπορά φόβου και τρομοκρατίας, συλλήψεις, φυλακίσεις και κάθε άλλη νόμιμη δραστηριότητα μέσα από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, που εχθρεύεται τη ζωή, την ελευθερία και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια της κοινωνικής βάσης».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ