Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μαγνησία και Χίο – 53 δασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο χωριό Βαβύλοι

Must Read

Σε 53 ανήλθαν οι δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 633 πυροσβέστες με 306 οχήματα, με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

Όσον αφορά στη δασική φωτιά που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου στη Σάμο, είναι οριοθετημένη ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Χίο και Μαγνησία

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στις 3.30 το απόγευμα κοντά στο χωριό Βαβύλοι της Χίου, μεταξύ του χωριού και του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για το φόβο αναζωπυρώσεων.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν σπίτια ωστόσο κάηκε χορτολιβαδική έκταση και ελαιόδεντρα.

Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Περίβλεπτο Μαγνησίας χαρακτηρίζεται και εκείνη οριοθετημένη, με τις επίγειες δυνάμεις να συνεχίζουν την προσπάθεια για πλήρη κατάσβεση. Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, έχουν αποσυρθεί αυτήν τη στιγμή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This