Πέμπτη 5/8/2021

Δήμαρχος Πάρου: «Τα όποια μέτρα να είναι προς την προστασία του νησιού»

«Αν κλείσουν τα νυχτερινά μαγαζιά και συγκεντρώνονται και διασκεδάζουν στις παραλίες και στις πλατείες, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα»

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στην πολιτεία», είπε ο Δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος και πρόσθεσε ότι εξαρτάται από αυτούς αν θα ληφθούν μέτρα στο νησί, μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Διαβάστε ακόμα: «Σαρώνει» ο κορωνοϊός τα ελληνικά νησιά: Ποια κινδυνεύουν με lockdown – Τι έρχεται σε Κρήτη και Κυκλάδες

«Πρέπει τα μέτρα αν υπάρξουν, να είναι προς την προστασία του νησιού, Αν κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα και τα παιδιά συγκεντρώνονται και διασκεδάζουν στις παραλίες και στις πλατείες, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κωβαίο το 68% του κατοίκων της Πάρου έχει εμβολιαστεί, ενώ υπάρχουν και ξένοι που εμβολιάζονται στο νησί.

«Τα καράβια και τα αεροπλάνα φτάνουν στην Πάρο γεμάτα τουρίστες. Υπάρχουν βίλες, σπίτια, πιθανολογώ ότι έχουμε τις περισσότερες κλίνες στις Κυκλάδες, πάντως στα καταστήματα, στον δρόμο, στα σουπερμάρκετ, από τον Ιούλιο σχεδόν δείχνει σαν να είναι Αύγουστος, φαίνεται να είναι μια πολύ καλή χρονιά», είπε στο το Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 αναφορικά με την τουριστική εικόνα στην Πάρο.

«Το διακύβευμα της χρονιάς είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλοι. Οι επαγγελματίες του νησιού μας είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, τουλάχιστον στην εστίαση, τηρούν τις αποστάσεις, τα καταφέρουν μια χαρά. Όσο αφορά τα βραδινά μαγαζιά που έχουν σχέση με τους νέους ανθρώπους, εκεί γίνεται προσπάθεια, αλλά δεν τα καταφέρνουμε απόλυτα», συμπλήρωσε ο κ. Κωβαίος στην ΕΡΤ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ