Δυνατότητα για κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό αυθημερόν – Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

«Για τον κορωνοϊό η παχυσαρκία θεωρείται υποκείμενο νόσημα», επισήμανε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Must Read

Ως «εργαστήριο μεταλλάξεων» χαρακτήρισε τους ανεμβολίαστους η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επισημαίνοντας για πολλοστή φορά το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες, καθώς μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά την πανδημία.  

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως, πλέον, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν ακόμη και αυθημερόν, καθώς υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε εμβόλια.

«Κανένα από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα», τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που συχνά απευθύνουν οι πιστοί, αναφορικά με το αν είναι χριστιανικά ηθικό να κάνουμε εμβόλια που -φημολογείται ότι- περιέχουν εμβρυικά κύτταρα. «Δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση των παραπάνω εμβολίων, τα οποία αντίθετα σώζουν ζωές», τόνισε χαρακτηριστικά, καθώς το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά και διάφορα από τους αρνητές του εμβολιασμού, αναφορικά με το τι -υποτίθεται ότι- περιέχουν τα εμβόλια.

Υποκείμενο νόσημα η παχυσαρκία

«Ο εμβολιασμός δεν επηρεάζει κανένα στάδιο της κύησης, ούτε, εν συνεχεία τον θηλασμό», επισήμανε, επίσης, απαντώντας σε ακόμη μια ερώτηση που έχει τεθεί επανειλημμένα. Μιλώντας, κατόπιν, για τους εφήβους από 15 έως 17 ετών, για τους οποίους έχει ήδη ανοίξει πλατφόρμα για τα ραντεβού –έχουν κλειστεί πάνω από 20.000, όπως τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους– είπε ότι σε αυτήν την ομάδα περιλαμβάνονται και οι έφηβοι με υποκείμενα νοσήματα. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μία αμερικανική μελέτη στην οποία παρακολουθήθηκαν 204 έφηβοι για δύο μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι νόσησαν και νοσηλεύτηκαν για τον κορωνοϊό. Από αυτούς το 70,6% ήταν έφηβοι με υποκείμενο νόσημα και το 36% έπασχαν από παχυσαρκία, η οποία θεωρείται υποκείμενο νόσημα όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, η κα Θεοδωρίδου επισήμανε ότι στη χώρα μας το 25% των εφήβων είναι παχύσαρκοι, η οποία τόνισε πως «η παχυσαρκία είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου, καθώς ο λιπώδης ιστός λειτουργεί ως όργανο που παράγει πλήθος ουσιών και επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το μεταβολισμό».

Σε ερώτηση, εξάλλου, η οποία αφορούσε στο ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, η κυρία Θοδωρίδου είπε ότι αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, κυρίως τους ανοσοκατεσταλμένους, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν μία επαναληπτική δόση του εμβολίου. Όμως εξήγησε, το θέμα της τρίτης δόσης θα τεθεί μετά το Σεπτέμβριο.

Σε ακόμη μία ερώτηση που αφορούσε το ποσοστό των εμβολιασμένων οι οποίοι ασθενούν και νοσηλεύονται, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι οι ασθενείς που εισάγονται σε ΜΕΘ σε ποσοστό πάνω από 90% είναι ανεμβολίαστοι. Ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιοι που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις να νοσήσουν, όμως νοσούν ελαφρά και σπάνια μπαίνουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως είπε η ίδια, πρόκειται συνήθως για ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι «το εργαστήριο των μεταλλάξεων» είναι οι ανεμβολίαστοι, είπε καταλήγοντας, οπότε, «ο καθένας από εμάς ας πείσει άλλον έναν να κάνει το εμβόλιο», ώστε κάποια στιγμή να απαλλαγούμε, επιτέλους, από την πανδημία.

Αποκλειστικά με Johnson & Johnson ο εμβολιασμός κατ’ οίκον

«Το πρωί της Τρίτης 20/7 ανοίγει η πλατφόρμα για τα άτομα με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, οι θεράποντες ιατροί των οποίων θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία των ασθενών τους, ώστε να μπουν στις λίστες για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον», ανέφερε στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημειώνοντας πως «οι εν λόγω εμβολιασμοί θα γίνονται αποκλειστικά με Johnson & Johnson».

Παράλληλα, επισήμανε ότι πλέον υπάρχει δυνατότητα για κλείσιμο ραντεβού ακόμη και για εμβολιασμό αυθημερόν, καθώς υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια, σημειώνοντας πως στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 44% του γενικού πληθυσμού.

  • Παρακολουθήστε την ενημέρωση στο ακόλουθο link:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This