Άρχισε το «ξήλωμα» της ΕΜΑΚ – Εκτός υπηρεσίας Πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν

Συνολικά 54 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες - Όσοι εμβολιαστούν θα επιστρέψουν

Must Read

Σε συνέχεια της επιβολής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ, άρχισαν να τίθενται σε ισχύ οι κυρώσεις κατά των Πυροσβεστών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με διαταγή του Αρχηγείου του Σώματος, εγκαταλείπουν την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης (για άλλες υπηρεσίες) επτά πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν, ενώ σύμφωνα με το zougla.gr από την 1η ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα απομακρύνονται 19 άτομα!

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Σταθόπουλο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, 54 πυροσβέστες μετακινούνται σε όμορες υπηρεσίες, ενώ «λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους».

Σε ότι αφορά την Κρήτη, στη θέση των επτά αναμένονται τέσσερις από άλλες Υπηρεσίες, αλλά χωρίς να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ΕΜΑΚ. Τι θα γίνει με τις άλλες θέσεις και αν θα καλυφθούν, είναι άγνωστο

Για την Ελευσίνα στη θέση των 19 έρχονται… 7, χωρίς καμία εμπειρία και εκπαίδευση στο αντικείμενο. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της Πυροσβεστικής, η 1η ΕΜΑΚ δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργεί με τρεις βάρδιες (για όλο το 24ωρο όπως προβλέπεται), αλλά με δυο!

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: «Όσοι εμβολιαστούν μπορούν να επιστρέψουν»

«Η πόρτα της ΕΜΑΚ είναι πάντα ανοιχτή για όποιους από τους 54 πυροσβέστες, συνολικά, που έχουν μετακινηθεί σε άλλη Υπηρεσία, εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και θέλουν να επιστρέψουν. Λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής των μελών της ΕΜΑΚ, δεν είναι δυνατόν να μην έχουν εμβολιαστεί», επισημαίνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αναφερόμενος στις μετακινήσεις ανεμβολίαστων πυροσβεστών διευκρινίζει ο κ. Βαθρακογιάννης: «Από την μεγαλύτερη των ΕΜΑΚ, αυτή της Αττικής, έχουν μετακινηθεί συνολικά 19 άτομα και από 5 κατά μέσο όρο από τις άλλες, εκτός από αυτές των Ιωαννίνων που έχουμε 2 μετακινήσεις και από 1 σε Λάρισα και Λαμία. Όποιος εμβολιαστεί και επιθυμεί να επιστρέψει, τότε αυτό θα γίνει άμεσα. Σημειώστε, ότι όλοι μετακινήθηκαν εντός του νομού όπου υπηρετούν ή όπου αλλού επιθυμούσαν».

Διαβάστε ακόμα: Επιτροπή αναστολών: Όχι στην αίτηση 46 ανδρών της ΕΜΑΚ να μην μπορούν να μετακινηθούν – Στις 8/10 η οριστική απόφαση του ΣτΕ για τον εμβολιασμό

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για τις μετακινήσεις των ανδρών της ΕΜΑΚ

«Επτά πυροσβέστες της ΕΜΑΚ Κρήτης, που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, μετακινούνται απλώς σε άλλη υπηρεσία εντός του νομού τους, χωρίς να υπάρχει καμία άλλη επίπτωση σε βάρος τους. Όπως έχουμε τονίσει, όλοι όσοι υπηρετούν στην ΕΜΑΚ πρέπει να είναι εμβολιασμένοι», τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των επτά πυροσβεστών της ΕΜΑΚ Κρήτης.

«Εφαρμόστηκε απλώς η σχετική διαταγή», προσθέτει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κολοκούρης και τονίζει: «Είχαμε δώσει ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο σέ όσους υπηρετούν στην υπηρεσία για να εμβολιαστούν. Η ΕΜΑΚ παρέχει συνδρομή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όποιο μέρος του κόσμου, αν κριθεί αναγκαίο. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να είναι ανεμβολίαστοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This