«Δώστε λεφτά για την υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία», βροντοφώναξαν τα εργατικά συνδικάτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Η μείωση της χρηματοδότησης κατά 572εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας είναι ενδεικτική το πώς βλέπει η κυβέρνηση την ενίσχυση του ΕΣΥ»

Must Read

Μαζική κινητοποίηση από Συνδικάτα και Σωματεία της Αττικής πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, με αίτημα για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων από την πανδημία και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με κυρίαρχο σύνθημα: «Δώστε λεφτά για την υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία».

Στην κινητοποίηση μίλησαν η Αντιγόνη Μαυρομάτη, εκ μέρους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής και ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση των εμβολιασμών, για την ελλιπή και στρεβλή ενημέρωση των εργαζομένων, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία μας, για το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και για τα πρωτόκολλα λάστιχο που χρησιμοποιούνται στον τουρισμό με μόνο στόχο να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, των αεροπορικών εταιρειών και των tour operators» είπε η κ. Μαυρομάτη.

Στην ομιλία του ο κ. Σταθουλόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «και στον δικό μας κλάδο είχαμε πολλά κρούσματα παρότι υπάρχει έτσι κι αλλιώς αυστηρό πρωτόκολλο λόγω της παραγωγής φαρμάκου. Επιμένουμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ακόμα και τώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Γινόμαστε μάρτυρες του αυξημένου ανταγωνισμού ανάμεσα σε πολυεθνικές και κράτη για την πορεία των εμβολιασμών. Αυτός ο οξυμένος ανταγωνισμός έχει από την μία πλευρά ποια πολυεθνική θα κερδίσει θα αποσπάσει μεγάλα κέρδη και από την άλλη η ίδια η πορεία των εμβολιασμών έχει οδηγήσει στο να υπάρχει σημαντική καθυστέρηση».

«Η μείωση της χρηματοδότησης κατά 572 εκατ. ευρώ εν μέσω πανδημίας είναι ενδεικτική το πώς βλέπει η κυβέρνηση την ενίσχυση του ΕΣΥ» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Φερεντίντος.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «γίνεται προσπάθεια να τσουβαλιαστεί κάθε δίκαιη λαϊκή διεκδίκηση με το κίνημα των “αρνητών”, όπως μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικοί που διεκδικούσαν ασφαλείς σχολικές αίθουσες, όπως οι αναποφάσιστοι διεκδικούν πλατιά επιστημονική ενημέρωση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Για αυτό και οι εξαγγελίες περί “υποχρεωτικότητας” φανερώνουν σε όλο το μεγαλείο την υποκρισία της κυβέρνησης που “κουνάει το δάχτυλο” στο λαό και την ίδια ώρα αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας».

Και στη Θεσσαλονίκη

Στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και λήψη μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς ζήτησαν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Το παρόν στην κινητοποίηση έδωσαν μεταξύ άλλων η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και φοιτητικοί σύλλογοι.

«Δώστε λεφτά για την υγεία, όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία» ήταν μεταξύ των συνθημάτων στην πορεία που ακολούθησε, η οποία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This