Τρίτη 3/8/2021

Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους κλάδους εργαζομένων

Στη τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομιών συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ

Νομοτεχνική βελτίωση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, με την οποία επεκτείνεται η υποχρέωση εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, εκτός από τους υγειονομικούς.

Όπως προβλέπει η νέα ρύθμιση, ο υπουργός Υγείας εξουσιοδοτείται όχι μόνο για την εξειδίκευση μέτρων αλλά και για την επέκταση των κατηγοριών στις οποίες δύναται να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολισμός, λαμβανομένων υπόψη των δεδομένων της δημόσιας υγείας και της σοβαρότητας της νόσου.

Στην τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομιών συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Επίσης παρατείνονται ακόμη τρεις μήνες οι συμβάσεις προσωπικού που θα προσληφθεί στη θέση όσων δεν εμβολιαστούν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ