«Κάρτα ελευθερίας»: Απίστευτη γραφειοκρατία για την παραλαβή του voucher των 150 ευρώ

Must Read

Από… σαράντα κύματα θα πρέπει να περάσουν οι νέοι ώσπου να παραλάβουν το πολυπόθητο voucher των 150 ευρώ που τους έταξε η κυβέρνηση, προκειμένου να τους πείσει να εμβολιαστούν! Η φαινομενικά ρηξικέλευθη «κάρτα ελευθερίας», που διαφήμιζαν με καμάρι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, οδηγεί σε έναν λαβύρινθο, από τον οποίο μόνο από… τύχη μπορεί κάποιος να ξεγλιστρήσει!

Για να λάβει κάποιος τη χρεωστική ψηφιακή κάρτα, αξίας 150 ευρώ, θα πρέπει αρχικά να συνδεθεί με μία από τις δύο τράπεζες που του βγάζει το σύστημα. Εν συνεχεία ζητείται σύνδεση με τους κωδικούς του TAXISnet, προκειμένου η τράπεζα να αποκτήσει πρόσβαση στο αποδεικτικό εισοδήματος, στον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και στο αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του εκάστοτε ενδιαφερομένου.

Μετά ζητείται αποδεικτικό απασχόλησης και διεύθυνσης εργασίας, με τον ενδιαφερόμενο να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στις επιλογές του ελεύθερου επαγγελματία, του συνταξιούχου, του άνεργου ή άεργου και του φοιτητή. Για κάθε κατηγορία ζητούνται νέα δικαιολογητικά και στη συνέχεια πραγματοποιείται βιντεοκλήση.

Αφού οι νέοι συνδεθούν, τους ζητείται να τραβήξουν μία selfie και στη συνέχεια ενημερώνονται ότι θα ξεκινήσει τηλεδιάσκεψη με εξειδικευμένο υπάλληλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης. Ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής είναι τα εννέα λεπτά. Επιπλέον, ζητούν από τους ενδιαφερομένους να βρίσκονται σε μέρος με… ησυχία και να αφαιρέσουν τυχόν αξεσουάρ, όπως γυαλιά ή καπέλο!

Μόλις συνδεθεί ο εξειδικευμένος στην…. ταυτοποίηση υπάλληλος, ζητά από τους νέους να δείξουν στην κάμερα την ταυτότητά τους και τα στοιχεία της και από τις δύο όψεις και να γυρίσουν το κεφάλι αριστερά!

Αφού ολοκληρωθεί η πολυδαίδαλη διαδικασία, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αποστείλει τα ανάλογα δικαιολογητικά, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγεται. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων ηλικίας 18 ως 25 ετών, στους οποίους απευθύνεται το voucher, είναι φοιτητές, που σημαίνει πως θα πρέπει να στείλουν επιπλέον τη φοιτητική τους ταυτότητα καθώς και το πιστοποιητικό σπουδών τους, που εκδίδεται από τη γραμματεία κάθε σχολής!

Διώχνουν τους φοιτητές

Υπενθυμίζεται ότι το ρεζιλίκι της κυβέρνησης αναφορικά με την «κάρτα ελευθερίας» δεν περιορίζεται στα παραπάνω. Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠ Αττικής Παναγιώτης Κοχύλης αποκάλυψε ότι οι υπάλληλοι διώχνουν τους φοιτητές που προσέρχονται στα γραφεία για να βγάλουν κωδικούς ΤAXIS, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο!

«Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς βρισκόμαστε έκθετοι προς τους πολίτες», είχε αναφέρει ο κ. Κοχύλης, αφήνοντας τελικά έκθετη την… κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στην Κρήτη: «Ο 33χρονος είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ασθενοφόρο»

Η οικογένεια είχε χάσει πριν από λίγα χρόνια ακόμη ένα παιδί

More Articles Like This