Η κυβέρνηση λέει ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί, αλλά… πουθενά δε «βλέπει» ανοσία!

Τι δείχνει το φορτίο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, νησιά

Must Read

Σε αγώνα… «δρόμου» αλλά και γερών νεύρων έχει μετατραπεί ο εμβολιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης και Ειδικών.

Υποχρεωτικότητα, δωροδοκίες, φιλοδωρήματα, μπόνους, κίνητρα, «προγράμματα Ελευθερίας» και ένα σωρό τρομοκρατικά επιχειρήματα όμως, δεν οδήγησαν στον επιθυμητό -για την κυβέρνηση και τους επιστήμονες πάντα- αριθμό εμβολιασμών.

Σαρηγιάννης: «Γύρω στις 12 η κορύφωση»

«Γύρω στις 10 με 12 Αυγούστου αναμένεται η κορύφωση του νέου πανδημικού κύματος» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη με εβδομαδιαίο μέσο όρο γύρω στα 3.400 κρούσματα.

Ο καθηγητής τόνισε ότι ανάλογα και με τα τεστ που διενεργούνται ενδέχεται κάποια μέρα τα κρούσματα κορωνοϊού να είναι και περισσότερα.

«Όταν μετράμε 3.000 κρούσματα, εκείνη την ώρα σταματάμε 3.000 αλυσίδες μετάδοσης» δήλωσε ο κ . Σαρηγιάννης.

Τι δείχνει το ιικό φορτίο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, νησιά

Για την Αττική παρατηρείται μια τάση κάμψης της ταχύτητας αύξησης του ιικού φορτίου – καθώς οι πολίτες αποχωρούν από τα αστικά κέντρα-, ενώ στη Θεσσαλονίκη παραμένει σε αυξητική πορεία.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην Κρήτη (κυρίως σε Χανιά και Ηράκλειο), στη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Πάρο, τη Σαντορίνη. Ειδικά στη Σαντορίνη ενώ έχει παρατηρηθεί μια πτωτική τάση, τις τελευταίες ημέρες ωστόσο υπάρχει μια αναζωπύρωση του ιικού φορτίου.

Μανωλόπουλος: Δύσκολη η ανοσία τέλη Αυγούστου

«Είναι δύσκολο να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης στη χώρα μας έως το τέλος Αυγούστου με τον τρέχοντα ρυθμό των εμβολιασμών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο.

Εξήγησε ότι από τους περίπου 70.000 εμβολιασμούς που έγιναν προχθές οι 20.000 είναι νέοι εμβολιασμοί και οι 50.000 εμβολιασμοί ολοκλήρωσης. Για να πετύχει η χώρα ανοσία οι εμβολιασμοί πρέπει να φτάσουν στα επίπεδα του Ιουνίου, δηλαδή περί τις 100.000 την ημέρα. Και ο κ. Μανωλόπουλος έκανε έκκληση στους πολίτες που είναι έτοιμοι να κάνουν τώρα το εμβόλιο και να μην περιμένουν έως το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Μανωλόπουλος ανέφερε ότι όλα τα εμβόλια έχουν το ίδιο ποσοστό αποτελεσματικότητας έναντι σοβαρής νόσησης και αυτό που διαφέρει είναι η αποτελεσματικότητά τους όσον αφορά τη μόλυνση με απλά συμπτωματική νόσο.

Θα έρθει τρίτη δόση;

Για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, ανέφερε ότι μάλλον θα γίνει στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. Για το γενικό πληθυσμό είναι κάτι που συζητείται έντονα ωστόσο πραγματική απάντηση θα έχουμε το Σεπτέμβριο, καθώς γίνονται κλινικές μελέτες σε Αγγλία και Αμερική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This