Φωτιά στην Αχαϊα: Εκκενώνονται πάνω από 10 χωριά – Τραυματίες και καμένα σπίτια (video)

Δραματικές σκηνές στα δύο πύρινα μέτωπα

Must Read

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι της Αχαΐας που είναι αντιμέτωποι με δύο πύρινα μέτωπα από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι πυρκαγιές σε Ελικίστρα και Δροσιά ξέφυγαν εκτός ελέγχου με τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών. Οι αρχές έχουν δώσει εντολή να εκκενωθούν οικισμοί, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν ζητήσει ενισχύσεις, δίνουν τη δική τους μάχη με την πύρινη λαίλαπα. 

Στην Ελικίστρα οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τον οικισμό Νέο Σούλι έως και την περιοχή Ρυάκι. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για πέντε καμένα σπίτια και άλλα που έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά σε αυτό το μέτωπο είναι σε ύφεση και οριοθετείται.  

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι ανησυχία για το μέτωπο στη Δροσιά, όπου έχει δοθεί εντολή για εκκένωση σε πάνω από δέκα χωριά. Πρόκειται για τους οικισμούς: Πτέρη, Στρυβογά, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα.

Στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «μετά την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης», προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή της Πτέρης».

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής. Επιπλέον, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν κλείσει την περιμετρική οδό της Πάτρας. Τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This