Ισραηλινό φάρμακο κατά της Covid-19: Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα της δράσης του σε νοσούντες

Must Read

Ενθαρρυντικά, όπως όλα δείχνουν, είναι τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης του εισπνεόμενου ισραηλινού φαρμάκου κατά της Covid-19, η οποία διεξάγεται στη χώρα μας.   

Το εν λόγω φάρμακο, έχει χορηγηθεί σε συνολικά 60 ασθενείς με μέτρια ή βαριά νόσηση, με στόχο τη θεραπεία τους από τις επιπλοκές που προκαλεί νέος κορωνοϊός, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής παθολογίας του ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής στο Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος, ο οποίος ανέφερε, επίσης, ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε την επίσημη στατιστική ανάλυση για το αν το φάρμακο θα μπει σε φάση έγκρισης. «Στους περισσότερους ασθενείς που χορηγούμε το Coven D24, με μέτρια ή βαριά νόσηση, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Βλέπουμε επιτάχυνση στις ημέρες νοσηλείας τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό», αναφέρει ο καθηγητής.

Αντιφλεγμονωδες προηγμένης νανοτεχνολογίας

Πρόκειται, όπως ανέφερε, για αντιφλεγμονωδες φάρμακο, προηγμένης νανοτεχνολογίας με την θεραπεία να διαρκεί για 5 ήμερες. Αναστέλλει σημαντικά και αποτελεσματικά την κύρια οδό για την ανάπτυξη κυτοκινών (κατηγορία μικρών πρωτεϊνών). και δρα απευθείας στους πνεύμονες, καταπολεμόντας τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», δηλαδή τη δυνητικά επικίνδυνη ανοσιακή αντίδραση του οργανισμού στη λοίμωξη.

Το εισπνεόμενο φάρμακο χρησιμοποιεί εξωσώματα που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων, ώστε να μπορέσει να φτάσει η πρωτεΐνη CD24 στους πνεύμονες. Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας στην εξισορρόπηση του και την αναχαίτιση της «καταιγίδας κυτταροκινών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Survivor: O Φάνης ξεμπρόστιασε τον Παππά και η «ανώριμη» Ασημίνα νιώθει προδομένη – Ο 2ος υποψήφιος

Αλλαγές έγιναν πάλι στις ομάδες του Survivor αφού ο Φάνης Μπολέτσης και η Αναστασία Τσέρου πήγαν στην μπλε ομάδα,...

More Articles Like This