Στο «πορτοκαλί» τα 2/3 της χώρας, στο «κόκκινο» Κρήτη και δημοφιλή νησιά, σε… άμεσο κίνδυνο οι διακοπές μας!

Ορατή η απειλή για νέα τοπικά lockdowns

Must Read

Καλύτερα να… μασάει, παρά να μιλάει η κυβέρνηση, καθώς όλες οι προβλέψεις των εκπροσώπων της για «ελεύθερο καλοκαίρι», έπεσαν στο κενό, με τον Χαρδαλιά να εκτοξεύει τώρα νέες απειλές για lockdown στα νησιά!

Έτσι, την ώρα που ολόκληρη η χώρα μας βρίσκεται θερμοκρασιακά στο «κόκκινο», ένεκα της νέας επέλασης του καύσωνα, ωθώντας τους πολίτες να αναζητούν με λαχτάρα το… απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, μπας και δροσιστούν λιγουλάκι, οι περισσότερες περιοχές της στον χάρτη του ECDC έχουν «βαφτεί» στα πορτοκαλί, ένεκα της ραγδαίας εξάπλωσης των νέων κρουσμάτων, με την Κρήτη, μάλιστα, να έχει επιστρέψει για τα καλά στο «κόκκινο»!

Εκεί, όπου, δυστυχώς, βρίσκονται και κάποια από τα πλέον τουριστικά νησιά του Αιγαίου, τα οποία και κινδυνεύουν άμεσα με νέα περιοριστικά μέτρα. Ειδικότερα, στον σύνθετο δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία για κρούσματα κορωνοϊού, θετικότητα και ρυθμό τεστ, με πορτοκαλί χρώμα εμφανίζονται:

  • Κάποια Νησιά Νοτίου Αιγαίου
  • Νησιά Ιονίου
  • Ήπειρος
  • Θεσσαλία
  • Αττική
  • Δυτική Ελλάδα
  • Όλη η Πελοπόννησος
  • Κεντρική Μακεδονία

Στο «κίτρινο», εξάλλου, βρίσκονται μόνο η Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία και τα Νησιά Βορείου Αιγαίου, ενώ στο «πράσινο», πλέον, δεν βρίσκεται καμία περιοχή.

«Βαθύ πράσινο» στα τεστ

Όσον αφορά στα της υπόλοιπης Ευρώπης, στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κύπρος και τμήματα της Ισπανίας και της Ολλανδίας, ενώ «πορτοκαλί» είναι η υπόλοιπη Ισπανία, η Πορτογαλία και η υπόλοιπη Ολλανδία. Σημειώνεται ότι η χώρα μας βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο» σε ό,τι αφορά τον αριθμό τεστ που διενεργούνται.

Ως προς τη θετικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο «κίτρινο», με την Ήπειρο να αποτελεί τη μόνη εξαίρεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This