Καταγγελίες για εργασιακό bullying από την επικεφαλής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Την είχαν καταγγείλει και στο παρελθόν για επιθετική συμπεριφορά και για περιστατικό προπηλακισμού εργαζομένου στο ΤΑΠΑ

Must Read

Κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον εργαζομένων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) από την τοποθετημένη πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο Αθηνά Χατζηπέτρου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων της τράπεζας.

Μάλιστα, τη διαμαρτυρία απέστειλαν και στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη (ως επιβλέπων υπουργός επί της ΕΑΤ), με την οποία επισημαίνουν ότι το προσωπικό κατά το διάστημα των τελευταίων 15 μηνών δέχεται εργασιακό bullying, το οποίο, όπως καταγγέλλουν, αποτελεί κεντρικό χαρακτηριστικό της προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Η καταγγελία κοινοποιήθηκε ακόμη στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη ΓΣΕΕ.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει ότι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της είναι η αποχώρηση σχεδόν του μισού έμπειρου προσωπικού της ΕΑΤ, το οποίο υπήρχε πριν από την τοποθέτηση της κυρίας Χατζηπέτρου στη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου, τον Φεβρουάριο του 2020.

Έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι στην πορεία ανακάλυψαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο στέλεχος καταγγέλλεται για εργασιακό bullying. Προ μηνών, ως πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, είχε καταγγελθεί από τους εργαζομένους του ταμείου για επιθετική συμπεριφορά και για περιστατικό προπηλακισμού.

Επίσης το 2019 οι εργαζόμενοι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων προχώρησαν σε στάση εργασίας, καθώς κατήγγειλαν ότι η τότε πρόεδρος του ΤΑΠΑ Αθηνά Χατζηπέτρου είχε άκρως προσβλητική συμπεριφορά προς εργαζόμενη του Ταμείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This