ΜΚΟ του Αιγαίου «πιόνι» της Τουρκίας

Στελέχη γνωστής οργάνωσης κατηγορούνται για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών σε στενή συνεργασία με την τουρκική ακτοφυλακή

Must Read

Όχι απλά ως μάτια και αυτιά του τουρκικού κράτους επί ελληνικού εδάφους αλλά ακόμη και ως εκτελεστικός βραχίονας «επιχειρήσεων υβριδικού πολέμου», με σκοπό τη μετατροπή της χώρας μας σε «θύτη» από θύμα, λειτουργούσαν στελέχη ΜΚΟ και άλλοι αλλοδαποί.

  • Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Κατάσταση που έπρεπε άμεσα να αντιμετωπιστεί, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι στο επόμενο διάστημα οι ροές θα επανεκκινήσουν με πυρήνα τους χιλιάδες Αφγανούς που έχουν μεταβεί στην Τουρκία, λόγω της προέλασης των Ταλιμπάν. Κάποιοι από αυτούς έφυγαν τόσο γρήγορα, που… φορούν ακόμη τις στολές του αφγανικού στρατού, τον οποίον εγκατέλειψαν.

Η πρόσφατη παραδοχή του Νότη Μηταράκη για ΜΚΟ που συμμετέχουν στα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών βασίζεται στην προσεκτική και πολύμηνη εργασία φορέων που αποκάλυψε τον ρόλο τους.

Η δράση κάποιων εξ αυτών, η οποία αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, αποδεικνύεται ότι στηριζόταν σε «ιδιαίτερες σχέσεις» που διατηρούσαν με την «απέναντι πλευρά», που τους εξασφάλιζε όχι μόνον άμεση πληροφόρηση σχετικά με τα πηγαινέλα μεταναστών αλλά ακόμη και πρόσβαση στα… ενδότερα των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η δράση της

Η διευκόλυνση της παράνομης εισόδου μεταναστών, υπό την επίφαση του ανθρωπισμού, αποτελούσε μόνον την κορυφή του παγόβουνου της δράσης της ομάδας (στην οποία συμμετείχαν τέσσερα στελέχη ΜΚΟ και άλλοι αλλοδαποί) εις βάρος της οποίας έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, της κατασκοπίας, της δυσχέρανσης ερευνών των ελληνικών Αρχών καθώς και για άλλες παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για την εξιχνίαση της υπόθεσης χρειάστηκε η συνεργασία πολλών φορέων, συμπεριλαμβανομένης της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστούν όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις του κυκλώματος.

«Καρφώθηκε» μόνη της

Καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη, οι επίσημες Αρχές δεν έχουν κατονομάσει τη ΜΚΟ, η οποία εμπλέκεται σε όλα τα παραπάνω. Ομως η ΜΚΟ Aegean Boat Report σε ανάρτηση στο διαδίκτυο φρόντισε να απαντήσει σαν να γνωρίζει η ίδια ότι είναι η ΜΚΟ στην οποία αναφέρθηκαν οι επίσημες ανακοινώσεις. Στην απάντησή της αυτή αποκαλύπτει πλήρως τους σκοπούς της δράσης της, επιτιθέμενη κατά της χώρας μας και των αρχών ασφαλείας, τις οποίες κατηγορεί για παράνομες δραστηριότητες.

Η συνεργασία της ΜΚΟ με την τουρκική πλευρά συνεχίζεται κι εδώ, καθώς αυτή υιοθετεί πλήρως τους τουρκικούς ισχυρισμούς σχετικά με τις επαναπροωθήσεις που έχουν ως στόχο να μετατρέψουν τη χώρα μας σε «θύτη» στο Μεταναστευτικό, αντί για θύμα που είναι.

Η προπαγάνδα της Aegean Boat Report (την οποία αναμετέδωσαν οι «New York Times») που εμφανίζει την Ελλάδα από θύμα στο Μεταναστευτικό θύτη!

Η ευκολία με την οποία υιοθετούνται οι κατηγορίες, χωρίς ποτέ να επισημανθεί ο ρόλος της τουρκικής ακτοφυλακής, που ουσιαστικά σπρώχνει στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα τις λέμβους των μεταναστών, αλλά και η δράση των κυκλωμάτων δουλεμπόρων από τις ακτές της Τουρκίας, είναι «λίρα 100» για τους Τούρκους.

Σε κάθε ευκαιρία η συγκεκριμένη ΜΚΟ εκτοξεύει κατηγορίες κατά της χώρας μας και το ελληνικό Λιμενικό κατηγορείται για παράνομες επαναπροωθήσεις, προκειμένου να μπορέσει να θεμελιωθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης η «κατηγορία» κατά της χώρας μας. Φτάνουν μάλιστα μέχρι του σημείου να αρνηθούν ακόμη και την ύπαρξη κυκλωμάτων διακινητών στο Αιγαίο, προκειμένου να «καθαρίσουν» έτσι από κάθε κατηγορία την Τουρκία.

Είναι σαφές ότι η αποδυνάμωση της φύλαξης των συνόρων από την ελληνική πλευρά είναι το ζητούμενο για την Τουρκία, καθώς οι προβλέψεις για μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών το επόμενο διάστημα λόγω της επέλασης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν θα της επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει ξανά το Μεταναστευτικό ως «όπλο» κατά της χώρας μας και της Ευρώπης.

Είχαν πληροφορίες και για τις κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων

«Όταν βρεθείτε σε ελληνικό έδαφος, ελάτε σε επικοινωνία» με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ και «δεν θα έχετε πρόβλημα» ήταν η απάντηση που φέρεται ότι έδωσε η τουρκική ακτοφυλακή σε μετανάστες που επικοινώνησαν μαζί της προκειμένου να διασωθούν, αφού το ταξίδι τους δεν πήγαινε και τόσο καλά. Αυτή τη στιχομυθία μετέφεραν στις ελληνικές Αρχές μετανάστες σομαλικής καταγωγής σε ανύποπτο χρόνο και βιντεοσκοπήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές.

Η τουρκική πλευρά (η οποία δεν σηκώνει τα τηλέφωνα στην ελληνική για το θέμα της επιστροφής των μεταναστών που είναι υποχρεωμένη να δεχτεί βάσει της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας) τους παρέπεμψε να ζητήσουν βοήθεια από συγκεκριμένη ΜΚΟ. Η ίδια ΜΚΟ φαίνεται ότι έχει πρόσβαση σε φωτογραφικό υλικό, τραβηγμένο μέσα από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Τα κομμάτια του παζλ άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους, όταν οι έρευνες των ελληνικών Αρχών αποκάλυψαν ότι σε συγκεκριμένες εφαρμογές μέσω διαδικτύου υπήρχε χρήση πληροφοριών για τους χώρους συγκέντρωσης μεταναστών στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησής τους προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Δεν έμεναν όμως εκεί, αλλά παρακολουθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού την πορεία των λέμβων γνωρίζοντας επακριβώς τον αριθμό των επιβαινόντων σε αυτές, πού ακριβώς βρίσκονταν και εάν αντιμετώπιζαν «προβλήματα» από τη δραστηριότητα των ελληνικών Αρχών.

Η δε «παγιωμένη» πρακτική τους, από τη στιγμή της αποβίβασης των μεταναστών από τις λέμβους, ήταν να τους παρέχουν οδηγίες προκειμένου να κρυφτούν μετά την άφιξή τους σε ελληνικό έδαφος, έτσι ώστε, όταν οι ίδιοι θέλουν, να επικοινωνήσουν υπό την καθοδήγηση των συγκεκριμένων ΜΚΟ με συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Προκειμένου να καταφέρουν τους σκοπούς τους είχαν πρόσβαση σε θέσεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων, φωτογραφίες και πληροφορίες για τις κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων και φυσικά προσέφεραν λεπτομέρειες για τα Κέντρα Υποδοχής και τους άλλους χώρους διαμονής εντός ελληνικού εδάφους. Κανείς φυσικά δεν ξέρει εάν αυτές οι πληροφορίες ταξίδευαν σε τουρκικά αυτιά, ως ανταπόδοση της «χάρης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This