Μαίνεται το πύρινο θηρίο στην Αχαϊα! Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να ελέγξουν την φωτιά πριν ενισχυθούν οι άνεμοι το μεσημέρι (video)

Στο νοσοκομείο παραμένουν 8 από τους 16 τραυματίες

Must Read

Δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν ήδη γίνει στάχτη από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στη Ζήρια Αχαϊας και μέχρι και αυτή την ώρα εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην ευρύτερη περιοχή.

Όλο το βράδυ ισχυρές επίγειες δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αεροπλάνα και ελικόπτερα έχουν ξεκινήσει τις ρίξεις νερού σε μια προσπάθεια με περιοριστεί η φωτιά πριν το μεσημέρι, όπου αναμένονται ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή στα Νοσοκομεία Αιγίου και Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα εξακολουθούν να παραμένουν 8 από τους 16 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί χθες. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως παραμένει στη Ζήρια σύμφωνα με το patrastimes και σε ένα μέτωπο στα Δυτικά προς την περιοχή της Παναγοπούλας, καθώς είναι δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα να επιχειρήσουν λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου.

Το πρωί της Κυριακής ο δρόμος Λαμπίρι – Άνω Ζήρια έκλεισε. Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως: Από τις 7:15 ο δρόμος Λαμπίρι – Άνω Ζήρια έκλεισε. Η αστυνομία ανακοίνωσε τα εξής: ώρα 07:15 : H κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λαμπίρι – Άνω Ζήρια έχει διακοπεί. Στην περιοχή πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κατά την μετακίνηση τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στις περιοχές που δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο μια πρώτη καταγραφή των ζημιών σε σπίτια επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλες καταστροφές όμως δεν υπάρχει για την ώρα σαφής εικόνα με τις πληροφορίες του patrastimes να μιλάνε για τουλάχιστον 30 οικίες , επαγγελματικούς χώρους αποθήκες και στάβλους που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν πάθει σοβαρές ζημιές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This