Νέο μήνυμα του 112 στη Ρόδο – Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Απεγνωσμένες προσπάθειες επαναφοράς της ηλεκτροδότησης (video)

Σε «κόκκινο» συναγερμό για σοβαρή πιθανότητα ξεσπάσματος φωτιάς τη Δευτέρα, 12 ολόκληρες περιφέρειες της χώρας!

Must Read

Ανεξέλεγκτη μέχρι αυτή την ώρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη Ρόδο, η οποία, πέρα από το ότι έχει οδηγήσει σε εκκενώσεις οικισμών κι όχι μόνο, έχει προκαλέσει και πολλά ακόμη προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, με βασικότερο εξ αυτών, το γεγονός ότι ολόκληρο, σχεδόν, το νησί είχε μείνει χωρίς ρεύμα και νερό για πολλές ώρες. 

Το βράδυ, αναμενόμενα, προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο στο νησί των ιπποτών, με τους πυροσβέστες να αναγκάζονται να δώσουν μια ακόμη ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο μια ακόμη «ανυπότακτη» φωτιά που διαρκώς αλλάζει κατεύθυνση, βοηθούμενη κι από τη φορά των ανέμων. Μάλιστα, το 112 έστειλε νέο μήνυμα, αυτή τη φορά για ετοιμότητα των κατοίκων σε Μαριτσά και Καλυθιές.

Και ναι μεν, το μέτωπο της πυρκαγιάς δεν απείλησε σοβαρά κατοικημένες περιοχές (οι εκκενώσεις των οικισμών και του στρατοπέδου έγιναν για προληπτικούς λόγους), ωστόσο, έφτασε στο σημείο να απειλεί την περίφημη Κοιλάδα των Πεταλούδων, με αποτέλεσμα οι αρχές να ζητήσουν την απομάκρυνση των επισκεπτών και των εργαζομένων στο χώρο.

Τις τελευταίες ώρες, εξάλλου, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούν απεγνωσμένες προσπάθειες πλήρους αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο, με  το σοβαρότατο πρόβλημα που σημειώθηκε να οφείλεται, σύμφωνα με τον Διαχειριστή, στις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός Σορωνής έχει ξεκινήσει να δίνει σταδιακά ρεύμα και σε συνεργασία με το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ γίνονται εντατικές προσπάθειες για την ολοκληρωτική αποκατάσταση του δικτύου.

Απαντώντας δε σε εκκλήσεις του δημάρχου του νησιού, από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες του dimokratiki.gr, αναχώρησαν υδροφόρες και 48 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού 12 περιφέρειες της χώρας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4, για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας)

• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Σερρών, ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)

• Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

• Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Πελοποννήσου

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

• Περιφέρεια Κρήτης

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου-Κάσου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)

Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), από Ω/07:30 της 02 Αυγούστου 2021, τίθεται σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις ανωτέρω περιοχές.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This