Τέταρτο κύμα προ των πυλών; Μέχρι και 5.000 κρούσματα περιμένουν οι επιστήμονες

«Διανύουμε το καλοκαίρι των μεταλλάξεων και όχι της ξεγνοιασιάς» ανέφερε ο Καπραβέλος

Must Read

Με ανεπαρκή σχεδιασμό και χωρίς στοχευμένα μέτρα, παρά μόνο με αλλεπάλληλες απαγορεύσεις και απειλές προσπαθεί η κυβέρνηση να «παίξει» τον ρόλο του αστυνομικού σε όσους πολίτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Παράλληλα, οι επιστήμονες συνεχίζουν τα «παιχνίδια» τακτικής και προπαγάνδας, μιλώντας για ένα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που «όλο και αυξάνεται», αλλά και για ένα τείχος ανοσίας» που τελικά δεν υψώνεται!

Προειδοποιήσεις Σαρηγιάννη

«Θα φτάσουμε τα 4.000-5.000 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι τέλος Αυγούστου αν δεν πάρουμε μέτρα» δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, και πρόσθεσε ότι αυτό προκύπτει από τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του.

Νέα μέτρα «εδώ και τώρα»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ ζητά να «παρθούν νέα μέτρα καθώς η ανεξέλεγκτη κατάσταση έξαρσης των κρουσμάτων δεν επιφέρει πίεση στο ΕΣΥ».

Όπως εξήγησε αυτή την στιγμή ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1, 02 πολύ κοντά στο 1 που είναι η σταθερότητα και αυτός ο αριθμός θα ανεβεί στο 1,25 που είναι μια σημαντική αύξηση.

Καπραβέλος: «Θα είναι καταστροφικό ένα νέο κύμα»

«Δυστυχώς διανύουμε το καλοκαίρι των μεταλλάξεων και όχι της ξεγνοιασιάς», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος.

Σημείωσε ότι τον Αύγουστο αυξάνεται πολύ η κινητικότητα των πολιτών και πρέπει να προσέχουμε ενώ τόνισε ότι θα είναι καταστροφικό ένα τέταρτο κύμα.

Ο κ Καπραβέλος τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μη μιλάμε για υποχρεωτικότητα αν θέλουμε να έχουμε ένα καθολικό τείχος ανοσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This