Σε αμέλεια και εμπρησμό αποδίδεται η καταστροφή στην Αχαΐα – Καταγγελίες για Ζήρια και Καμάρες: «Άφησαν το χωριό να καεί»

Τι λέει το πόρισμα της Πυροσβεστικής - Τι καταγγέλλουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων

Must Read

Την ώρα που οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τα αίτια των πυρκαγιών σε Πάτρα και Δροσιά ολοκληρώνονται, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Ζήριας και Καμαρών προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες.

Σε ότι αφορά το πόρισμα για τη φωτιά στην Ελικίστρα που έκαψε σπίτια σε Σούλι και Καριές, αυτή αποδίδεται σε αμέλεια και συγκεκριμένα αναφέρει ότι ξεκίνησε από ένα πεταμένο τσιγάρο, το οποίο αρχικά έκαψε χόρτα και μετά… έγινε ό,τι έγινε.

Όπως αναφέρει το patrasevents.gr, η φωτιά στη Δροσιά που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους στον Ερύμανθο, προέκυψε από εμπρησμό. Έχει ήδη προσαχθεί ένας νεαρός, ο οποίος αρνείται κάθε εμπλοκή (παρουσίασε άλλοθι για το που βρισκόταν την ώρα έναρξης της φωτιάς και θα αφεθεί ελεύθερος), ενώ αναζητείται και ένας ηλικιωμένος, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Για τη φωτιά στον Ριγανόκαμπο και τα όσα βρέθηκαν στην πρώην ΜΟΜΑ (ξερά χόρτα ποτισμένα με βενζίνη), αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι οι Ρομά που μένουν στην περιοχή, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης τη φωτιάς, πετούσαν δυναμιτάκια, ενώ φέρεται να υπάρχει και σχετικό βίντεο στα χέρια της Πυροσβεστικής, με άγνωστους να πετούν «φυτιλάκια» στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι καταγγελίες των προέδρων Ζήριας και Καμαρών

Ο πρόεδρος της πυρόπληκτης Ζήριας Βασίλης Γλωσσίδης, αφού περιέγραψε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ως «τρέλα» τα όσα συνέβησαν και τις συνθήκες που επικρατούν τώρα στην περιοχή (συνεχείς διακοπές νερού και ρεύματος), τόνισε ότι όλοι οι κάτοικοι, λένε και καταγγέλλουν το ίδιο πράγμα:

«Όλοι τα έχουν με τους πυροσβέστες. Πιστεύουν πως άφησαν το χωριό να καεί και δεν το προστάτευσαν από την πρώτη φωτιά μέχρι την επομένη του περασμένου Σαββάτου. Αλλά και που ξαναφούντωσε, άργησαν οι εναέριες δυνάμεις να δράσουν και έφυγε η φωτιά προς το χωριό».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας λέει στην «Π» ότι η μη ολοκλήρωση της ενιαίας παραλιακής οδού από Λαμπίρι μέχρι Ακονιά και Μπούκα, συνέβαλε σημαντικά στην εικόνα καταστροφής:

«Πρωτοφανές ο δήμος να κάνει, επί 3 χρόνια, πράξεις αναλογισμού. Δείχνει σαν να μη θέλει να τον κάνει τον δρόμο, επειδή προφανώς κάποιοι λίγοι ιδιοκτήτες αντιδρούν. Όμως, προχθές τα πυροσβεστικά οχήματα, δεν μπόρεσαν να περάσουν από το Λαμπίρι κι αν το είχαν κάνει θα είχαν περισώσει πολλά σε Μπούκα και Ακονιά. Ευτυχώς που βρέθηκαν κάποιοι ντόπιοι με σκαφτικά και πήγαν από κάτι δρομάκια, δίνοντας διέξοδο. Ας ξανασκεφτούν οι υπεύθυνοι τι ασφάλεια μας παρέχουν με το να μην κάνουν τον παράκτιο δρόμο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This