Άλλα λένε οι επιστήμονες, άλλα η κυβέρνηση! – «Όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα» λέει ο Εξαδάκτυλος

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επιμένει ότι το εμβόλιο προστατεύει ενώ τα τεστ όχι

Must Read

Μπερδεμένα τείνει να τα λέει πάλι το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς από τη μία τα στελέχη του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλούν για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, γεμάτες ΜΕΘ και μέτρα αναφορικά με μίνι lockdown σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, και από την άλλη οι Ειδικοί λένε «τρέξτε να εμβολιαστείτε πριν τις διακοπές για να μην έχουμε πρόβλημα από Σεπτέμβρη»!

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι νοσηλείες είναι λίγες, όπως και ο αριθμός των εμβολιασμένων που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ αυτή τη στιγμή. Με δύο τρόπους μπορούμε να προφυλαχθούμε από τη διασπορά, είτε με αυστηρά περιοριστικά μέσα σε όλη την κοινωνία τα οποία δεν θα αποδώσουν άμεσα, είτε με τον εμβολιασμό που είναι πιο απλός, πιο ανώδυνος και πιο οικονομικός. Επιδιωκόμενο είναι να εμβολιαστεί το 100% των ατόμων άνω των 50 διότι είναι αυτοί που δίνουν τις βαριές νοσηλείες». 

Ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι από Σεπτέμβρη, που όλοι θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους και θα γυρίσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, θα μπουν σε μέσα μεταφοράς, θα πάνε σε μέρη διασκέδασης, τότε όταν ο ιός συναντήσει τους άνω των 50 θα έχουμε μεγαλύτερη επίπτωση και απώλειες.

«Το εμβόλιο προστατεύει τα τεστ όχι»

Ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε ότι αν κάποιος αποφασίσει να μην εμβολιαστεί και να κάνει 3-4 τεστ την εβδομάδα, θα πρέπει να ξέρει ότι κανένα τεστ δεν είναι ισοδύναμο με το εμβόλιο. Δεν προστατεύει, απλά στην καλύτερη περίπτωση διαγιγνώσκει έγκαιρα. Τα τεστ είναι ένα πολύ χαμηλότερο υποκατάστατο αναγκαίο για να μπορεί να λειτουργήσει η κοινωνία, είπε και κάλεσε τους ανεμβολίαστους που δεν εμβολιάζονται για λόγους πεποίθησης να ρωτήσουν αυτούς που τους συστήνουν να το αφήσουν για αργότερα ή να μην το κάνουν, αν θα πάρουν την ευθύνη της υγείας τους, αν θα αναλάβουν την ευθύνη της συμβουλής που δίνουν αν χρειαστεί να νοσηλευτούν στην εντατική. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη όσων λέμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This