Νύχτα τρόμου στη Βαρυμπόμπη: Μαίνεται η πυρκαγιά – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις (video)

Πύρινος εφιάλτης...

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, με ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να καλύπτει την περιοχή, ενώ ένα κομμάτι της περιοχής έχει μείνει χωρίς ρεύμα. Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν όπου μπορούν να προσεγγίσουν, μήπως και καταφέρουν να συγκρατήσουν το μέτωπο και δεν εξαπλωθεί κι άλλο.

Ένα εργοστάσιο έπιασε φωτιά στις Αχαρνές λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενώ μια ηλικιωμένη χρειάστηκε βοήθεια για να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Με τον αέρα να είναι ανύπαρκτος, το ρέμα της Χελιδονούς είναι ένα φυσικό… όριο που στόχος είναι να μην παραβιαστεί από την πυρκαγιά, ενώ  δίνεται μάχη να μην πάρει κι άλλες διαστάσεις (σε Τατόι, Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό χωριό είχε ήδη φτάσει και προκάλεσε εκκένωση), είτε προς το Ογκολογικό νοσοκομείο της Κηφισιάς, είτε προς την Πάρνηθα, είτε προς τον Διόνυσο, είτε προς τη Λίμνη του Μαραθώνα.

Καμένα σπίτια έχουμε στην κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης αλλά και στον οικισμό Αδάμες. Εκεί επιχειρούν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες πυροσβέστες και εθελοντές, ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ και μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 9 Ε/Π (7 για αεροπυρόσβεση και 2 για συντονισμό) και 7 Α/Φ.

Μέγιστη ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Την ίδια στιγμή διατάχθηκε η μέγιστη ετοιμότητα προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Έγινε έκτακτη σύσκεψη υπό τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο με τη συμμετοχή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ διατέθηκαν στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όλα τα διαθέσιμα αεροσκάφη πυρόσβεσης που μπορούν να αναλάβουν αποστολή (Canadair και PZL) καθώς και όλα τα ελικόπτερα, ενώ έχει διαταχθεί η ετοιμότητα διάθεσης επιπλέον ιπτάμενων μέσων αν απαιτηθεί.

Στο νομό Αττικής, έχουν διατεθεί τμήματα «Δευκαλίωνα» (εξειδικευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών αποτελούμενα από πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα δασοπυρόσβεσης με πιστοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος) με μέσα, υλικά και εξοπλισμό καθώς και 4 ερπυστριοφόρα μηχανήματα Μηχανικού με αντίστοιχα ρυμουλκά για τη μεταφορά τους.

Σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες στην Αττική και τη Βοιωτία, έχει δοθεί εντολή άμεσης συγκρότησης ομάδων 50 ατόμων ανά μονάδα που θα διατεθούν κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Ακόμη, οι στρατιωτικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα προχωρούν στη συγκρότηση περίπολων με τη χρήση μέσων επιτήρησης και drones πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων για έγκαιρο εντοπισμό εστιών πυρκαγιάς.

Τη διάθεση και την ετοιμότητα προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την πυροσβεστική υπηρεσία.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Σε τμήματα πέντε περιοχών της Αττικής εντοπίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση το βράδυ της Τρίτης.Συγκεκριμένα, τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Βαρυμπόμπη-Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Ίλιον-Πετρούπολη και Περιστέρι, όπου νωρίτερα τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο γραμμές Μέσης Τάσης.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This