Πύρινη κόλαση στην Αττική: Καίγονται σπίτια στον οικισμό των Ποντίων – Χάνεται η μάχη για Αγιο Στέφανο και Σταμάτα (video)

Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται Σταμάτα και Ροδόπολη - Νεκρός 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης

Must Read

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της Αττικής με τη φωτιά να κάνει στάχτη τα πάντα στο πέρασμά της.

Αυτή την ώρα ήδη καίγονται σπίτια στον Οικισμό των Ποντίων και στο Πευκόφυτο ενώ όλα δείχνουν ότι οι ελλιπείς πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα η οποία έχει ήδη φτάσε στον Άγιο Στέφανο και τη Σταμάτα. Eντολή εκκένωσης δόθηκε και για τους οικισμούς Ροδόπολη και Σταμάτα με τους πολίτες να κατευθύνονται Αθήνα μέσω Λεωφ. Θησέως και Κηφισίας.

Για το Πευκόφυτο, τον Οικισμό των Ποντίων και τον Άγιο Στέφανο δόθηκε εντολή εκκένωσης νωρίτερα με μήνυμα του 112 και οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς προς Αθήνα, μέσω λεωφόρου Θησέως και προς Κηφισιά.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε απέναντι από τις Αφίδνες, πέρασε την εθνική οδό, κινήθηκε βόρεια προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια γύρισε νότια όπου έφτασε σχεδόν έως τη Λίμνη Μαραθώνα και τώρα εντοπίζεται το πρόβλημα προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου.

Την ίδια στιγμή μαίνονται τα μέτωπα σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι όπου περιουσίες, σπίτια και παρθένο δάσος έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Ταυτόχρονα στις πληγείσες περιοχές σημειώνονται διακοπές ρεύματος και νερού.

Σε εξέλιξη είναι επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο στα Άνω Λόσια η οποία καίει χαμηλή βλάστηση αλλά σύμφωνα με την Πυροσβευστική έχει φτάσει κοντά στις παρυφές του Ποικίλου Όρους. Η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Παράλληλα μαίνεται το μέτωπο στη λίμνη του Μαραθώνα όπου η φωτιά καίει πεύκα, ενώ ο δρόμος Μαραθώνα-Σταμάτας έχει ήδη παραδοθεί στις φλόγες.

Νεκρός ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, κατέληξε ο ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ με τραύματα στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος φέρεται να έπεσε από στύλο της ΔΕΗ.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This