Νέο μέτωπο στη Βαρυμπόμπη! «Θα καεί όλη η Πάρνηθα» – Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες (video)

Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο! Κραυγή αγωνίας για πυροσβεστικές δυνάμεις

Must Read

Μοιάζει με τον χειρότερο εφιάλτη και όμως δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα και δυστυχώς έχει προκληθεί από την τεράστια έλλειψη πυροσβεστικών δυνάμεων και οργάνωσης. Η φωτιά κινδυνεύει να κάνει στάχτη όλη την Πάρνηθα.

Η Βαρυμπόμπη βρίσκεται ξανά στις φλόγες! Ένα νέο μέτωπο ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και απειλεί να κάψει ό,τι έχει απομείνει από τον καταπράσινο πνεύμονα της Αττικής.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μιλώντας στο Open προειδοποίησε απεγνωσμένος ότι αν η φωτιά δεν σβήσει, θα «καεί η Πάρνηθα»: «Υπάρχει τεράστια φωτιά, αυτό που φοβόμασταν έγινε, η φωτιά αναζωπυρώθηκε και πάει προς Θρακομακεδόνες. Θα καεί η Πάρνηθα, όλη η Πάρνηθα» είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πλέον επίγειες δυνάμεις στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δίνει εντολές για συνεχείς εκκενώσεις οικισμών (σ.σ. είναι άλλωστε το μοναδικό σχέδιο που φαίνεται να έχει) ενώ τα σπίτια και οι περιουσίες που μένουν πίσω, είναι σχεδόν βέβαιο ότι γίνουν παρανάλωμα του πυρός.  Αυτή την ώρα εκκενώνονται ξανά Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Αχαρνές. Όσοι βρίσκονται στους Θρακομακεδόνες καλούνται να φύγουν μέσω της Λεωφόρου Κύμης.

Το πύρινο μέτωπο έχει περικυκλώσει και τον Άγιο Στέφανο για τον οποίο νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενωθεί μαζί με τους οικισμούς Σταμάτας, Ροδόπολης, Πευκόφυτο αλλά και τον Οικισμό των Ποντίων. Οι πολίτες των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης προς Αχαρνές.

Σε Πευκόφυτο και Άγιο Στέφανο έχουν καεί αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στον οικισμό των Ποντίων. Τα μέτωπα συνεχίζουν να κατακαίνε το Κρυονέρι και τις Αφίδνες. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο στο Κρυονέρι.

Τα εναέρια μέσα τα οποία θα ήταν σε πολλά δύσβατα σημεία η μοναδική λύση για να περιοριστεί η φωτιά, σταμάτησαν να πετούν με τη δύση του Ηλίου και προβλέπεται ακόμα μια εφιαλτική νύχτα χωρίς μέσα πυρόσβεσης. Οι πυροσβέστες καταβεβλημένοι γνωρίζουν ότι οι δυνάμεις που διαθέτουν δεν επαρκούν παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι αγωνίζονται με δύναμη ψυχής να σώσουν ό,τι μπορούν.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Σούνιο, στην περιοχή κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα. Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος μίλησε στο OPEN έκανε έκκληση για βοήθεια από εναέρια μέσα πυρόσβεσης, λέγοντας πως η φωτιά βρίσκεται κοντά και σε σπίτια: «Η φωτιά έχει περάσει, δεν έχουμε εναέρια μέσα, καθόλου. Ξεκίνησε από το Κέιπ Σούνιο, από την κάτω μεριά του δρόμου, στην παραλία και πέρασε από την απέναντι μεριά του δρόμου. Ήρθαν τρία εναέρια μέσα, ρίξαν μία βολή και τώρα εξαφανιστήκανε. Δηλαδή μόνο αυτά θα μας σώσουνε. Πρέπει οπωσδήποτε να έρθουνε γιατί μένει κόσμος εδώ πέρα, έχει κόσμο πάρα πολύ – μες στα σπίτια. Έχει σπίτια, κατασκηνώσεις, είναι δίπλα στον ναό του Ποσειδώνα η φωτιά. Δεν μπορούν να πάνε πάνω στο βουνό οι επίγειες δυνάμεις, εκλιπαρώ για εναέρια μέσα. Ήδη καίγονται δύο σπίτια» είπε.

Σημειώνεται ότι έχει προσαχθεί ένας ύποπτος 40χρονος στην Κρατική Ασφάλεια για τις φωτιές στην βορειοανατολική Αττική. Σύμφωνα με το open, κάτοικοι κατήγγειλαν πως η συμπεριφορά και η παρουσία του ήταν ύποπτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This