Χαρδαλιάς για τις φωτιές: «Μέσω του 112 αποστείλαμε 16 sms για εκκένωση οικισμών – Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις»

«Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και δοκιμάζονται οι αντοχές των υποδομών»

Must Read

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη νέα έκτακτη ενημέρωση για τα δεκάδες πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 98 νέες πυρκαγιές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σε 154 σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 64 είναι ακόμα ανοιχτές, με σημαντικότερες αυτές στην Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, τη Φθιώτιδα και τα Γρεβενά.

Για τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, επισήμανε ότι στην Πάρνηθα έπνεαν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ με ταχύτητα 66 χλμ. την ώρα, δημιουργώντας νέες εστίες. «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε διάφορες εστίες με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Βαρυμπόμπη, αλλά και σε διάσπαρτες εστίες και στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού και κυρίως στο ύψος του σταθμού των διοδίων στις Αφίδνες», επισήμανε ο υφυπουργός.

Πρόσθεσε ότι τα θερμικά φορτία είναι υψηλότατα και επικίνδυνα και οι αναζωπυρώσεις συνεχείς. Παράλληλα, ανέφερε ότι στην Αττική επιχειρούν 720 πυροσβέστες, 490 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα και το κινητό κέντρο Όλυμπος, ενώ μέχρι να πέσει το φως επιχειρούσαν 10 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο γαλλικών αεροσκαφών. Επίσης, συνδράμουν 120 πυροσβέστες από Κύπρο και Γαλλία.

Για την πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι εξελίσσεται μεταξύ του όρους Αιγάλεω και της ΠάρνηθαςΣτη Βόρεια Εύβοια, το πύρινο μέτωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη με πορεία προς νότο, λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων. Στην περιοχή επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα και 60 οχήματα. Τόνισε δε ότι στην Εύβοια το λιμενικό απεγκλώβισε πάνω από 631 άτομα. Στην Αρχαία Ολυμπία, εξάλλου, επιχειρούν 310 πυροσβέστες, όπως και εναέρια μέσα, ενώ συνδρομή παρείχε η ΕΛ.ΑΣ. και ο στρατός, όπως και η περιφέρεια και οι ΟΤΑ.

Επιπλέον επισήμανε πως «μέσω του 112 αποστείλαμε 16 sms για εκκένωση οικισμών».

Συνδρομή ξένων δυνάμεων

Εκτενή αναφορά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός στη συνδρομή ξένων δυνάμεων από Κύπρο, Γαλλία, Κροατία, Ελβετία, Ισραήλ, Σουηδία, κλπ., ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν γίνει τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς στη Φωκίδα, την Αττική και την Καλαμάτα. «Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και δοκιμάζονται οι αντοχές των υποδομών», ανέφερε.

Ο κ. Χαρδαλιάς δεν παρέλειψε να εκφράσει τη «βαθιά θλίψη του» για τον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τις ευχαριστίες του στις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και στους εθελοντές για τις τιτάνιες προσπάθειές τους. «Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενεργά μέτωπα με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», κατέληξε.

  • Παρακολουθήστε την ενημέρωση στο ακόλουθο link:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This